Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 27 (7028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel

Deputatul Ioan Balan o invită la Suceava pe ministrul Educaţiei pentru a vedea cum învaţă peste 3.000 de elevi în clase simultane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a primit o invitaţie publică de a vizita judeţul Suceava, dar nu pentru a se relaxa, ci pentru a vedea condiţiile în care 3.229 de elevi învaţă în clase simultane, fiind amestecate câte 4-5 generaţii de elevi. Cererea i-a fost transmisă de către deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, care crede că ministrul Educaţiei ar trebui să se aplece pentru rezolvarea unor cazuri concrete şi să nu se mai ocupe cu „tot felul de bazaconii şi să propună tot felul de idei trăsnite de reformă”.

„Pentru că Ministerul Educaţiei nu ştie decât să închidă şcoli şi să comaseze clase, mii de elevi sunt amestecaţi în aceeaşi clasă, fără să conteze că sunt de vârste diferite, din 3-4 clase diferite şi au un singur învăţător. Să se convingă singură doamna ministru cum poate un singur cadru didactic să predea, în aceleaşi timp, abecedarul pentru clasa I, tabla înmulţirii pentru clasa a II-a, ştiinţe naturale pentru clasa a III-a şi istorie pentru clasa a VI-a. Este de nepermis cum îşi bate joc Guvernul de peste 3.000 de elevi, numai din judeţul Suceava”, a arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal de Suceava spune că la nivel naţional tragedia este şi mai mare, fiind vorba despre 25.000 de elevi care merg la şcoală şi sunt chinuiţi, fără să li se acorde dreptul constituţional la o educaţie de calitate. Potrivit lui Ioan Balan, aşa cum era şi de aşteptat, cel mai puternic afectaţi sunt tocmai elevii din mediul rural, acolo unde s-a şi procedat la închiderea de şcoli.

„După ce se chinuie să facă naveta până la şcoală nu ştiu câţi kilometri, elevii din mai multe clase sunt înghesuiţi într-o singură sală, unde numai educaţie nu se face. Sistemul simultan este cel mai prost sistem de educaţie care a funcţionat vreodată în România. În urmă cu câţiva ani învăţământul simultan dispăruse, iar acum PSD-ALDE l-a revigorat. Să ne mai întrebăm oare de ce nu reuşesc elevii să ia note mari mai târziu, la evaluarea naţională sau la bacalaureat!? Somez Ministerul Educaţiei Naţionale să găsească de urgenţă soluţii pentru extinderea reţelei şcolare din judeţul Suceava şi pentru angajarea suplimentară de învăţători şi profesori calificaţi. Din septembrie 2019, nici un elev sucevean nu trebuie să mai înveţe în sistem simultan, cu alte clase laolaltă, ci să aibă propriul învăţător şi propria clasă, cât mai aproape de domiciliu”, a conchis Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan o invită la Suceava pe ministrul Educaţiei pentru a vedea cum învaţă peste 3.000 de elevi în clase simultane.
 Vizualizări articol: 2702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Deputatul Ioan Balan o invită la Suceava pe ministrul Educaţiei pentru a vedea cum învaţă peste 3.000 de elevi în clase simultane4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei