Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 27 (7028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pauză intersemestrială

O săptămână de vacanţă pentru elevi şi preşcolari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii şi preşcolarii se vor bucura din nou de zile libere, pentru că, începând de sâmbătă, 2 februarie, intră în vacanţa intersemestrială de o săptămână. Potrivit calendaruluiaprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale, aceştia vor reveni la cursuri luni, 11 februarie.

Vacanţa de primăvară, care include sărbătoarea Paştelui (catolic: 21 aprilie, ortodox: 28 aprilie), dar şi ziua de 1 Mai, care este liberă, este programată pentru 20 aprilie - 5 mai.

Anul şcolar are 34 de săptămâni, adică 168 zile lucrătoare.

Pentru elevii care se pregătesc pentru examenul de bacalaureat, anul şcolar se va termina pe 31 mai, iar pentru cei de clasa a VIII-a pe 7 iunie. Elevii vor mai prinde şi alte zile libere (Ziua învăţătorului, celebrată la 5 iunie).

Mult aşteptata vacanţă de vară este programată în intervalul 15 iunie - 15 septembrie 2019.

Semestrul al II-lea va fi unul încărcat pentru elevi, mai ales pentru cei înscrişi în clase terminale.

Simulări ale bacalaureatului la clasele a XI-a şi a XII-a, simulări la clasa a VIII-a, evaluări ale elevilor de-a II-a, a IV-a şi a VI-a, inspecţii la clasă pentru titularizare şi definitivat, programul „Şcoala altfel” pentru o parte dintre şcoli, concursuri şi olimpiade şcolare sunt doar câteva dintre reperele celui de-al doilea semestru.

 

Modificări în plan, pentru anul şcolar următor

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat noi schimbări în ceea ce priveşte structura anului şcolar 2019-2020. Modificările vor viza scurtarea vacanţei de iarnă şi eliminarea vacanţei intersemestriale astfel încât semestrul II să înceapă imediat după vacanţa de iarnă.

„Iau vacanţă copiii pe 21 decembrie, au trei săptămâni de vacanţă. După ce s-au relaxat şi au uitat că semestrul nu s-a terminat, apoi mai au trei săptămâni de şcoală, în care profesorii trebuie să finalizeze situaţia lor şcolară la toate disciplinele şi se creează o anumită dificultate. Încercăm, dacă vom reuşi să convenim asupra acestui aspect, să se termine semestrul I odată cu începutul vacanţei şi semestrul II să înceapă după ce elevii şi-au văzut liniştiţi de vacanţă. (…) Anul acesta nu puteam face mişcare în timpul anului, propunerea este pentru anul viitor, va fi publicată pe site, vom avea şi reacţii, şi sigur după ce vom lua decizia veţi afla, printr-un ordin de ministru se va publica”, a arătat Andronescu, la un post naţional de televiziune.

Ecaterina Andronescu a precizat că, în structura anului şcolar 2019-2020, discutat şi regândit deja de Ministerul Educaţiei, sunt modificări importante pe care le va pune în dezbatere publică pentru a vedea reacţiile.

”După părerea mea, vacanţa aceasta (n.r. - vacanţa de iarnă) este mult prea lungă.Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul în aşa fel încât, după vacanţă, copilul să înceapă un alt semestru”, a mai completat ministrul Educaţiei.

În acest context, Andronescu a arătat că semestrele trebuie reorganizate, iar examenele din vară să fie aduse ”ceva mai devreme – evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat – să aibă şi profesorii vacanţă, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm şi vacanţă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O săptămână de vacanţă pentru elevi şi preşcolari.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O săptămână de vacanţă pentru elevi şi preşcolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei