Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 2 (7003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a VII-a

Festivalul „După datina străbună”, la Căminul Cultural din Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La final de an, Cajvana a fost gazda Festivalului local de datini şi obiceiuri de iarnă „După datina străbună”, ediţia a VII-a, care a cuprins un program variat de colinde, jocul Caprei, Irozii, Căiuţii, Măscaţii, Pluguşorul, Sorcova. Evenimentul a fost organizat de Primăria oraşului Cajvana, reprezentată de primarul Gheorghe Tomăscu, în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Ştefan cel Mare” Cajvana, reprezentat de directorul coordonator Nicolae Robu şi directorul adjunct Iulian Ciotu. Localnicii şi alţi iubitori de folclor s-au adunat, pe 27 decembrie, la Căminul Cultural din Cajvana, pentru a urmări momentele deosebite pregătite de organizatori.

Emoţionaţi, elevii coordonaţi de cadrele didactice Rotar Nicoleta, Rahila Mârza, Bîrgăoan Anuța, Ciuhan Domnica, Cristina Tomuţ, Minodora Dranca, Ovidiu Ciubotaru şi profesor George Apetrei au oferit spectatorilor un program de dansuri şi colaje de versuri, urături şi colinde care au adus magia sărbătorilor de iarnă. Printre obiceiurile de iarnă care se mai păstrează în Cajvana sunt Căiuţii, Dansul Măştilor, Irozii. Acestea au fost puse în scenă de membrii Ansamblului „Stejărelul”, Ansamblul “Mugurașii”, Ansamblul “Stejarul”, coordonat de directorul adjunct al Liceului Tehnologic “Ştefan cel Mare” Cajvana, Iulian Ciotu.

 

Mesaje la final de an

Prof. înv. primar Lidia-Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, a spus: „organizatorii i-au răsplătit pe urători cu colăcei şi portocale, iar din partea spectatorilor artiştii au primit multe aplauze. Prestaţia artistică a participanţilor a fost urmărită cu mare drag şi de localnicii care muncesc în străinătate, întorşi pe meleagurile natale să petreacă sărbătorile de iarnă alături de cei dragi”. Primarul oraşului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, a declarat: “Prin organizarea şi desfăşurarea acestor evenimente încercăm să conservăm în mod natural, să îmbogăţim şi să trecem prin straturile mai multor religii, confesiuni, naţionalităţi aceste minuni care sunt tradiţiile şi obiceiurile de Anul Nou”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „După datina străbună”, la Căminul Cultural din Cajvana.
 Vizualizări articol: 1307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul „După datina străbună”, la Căminul Cultural din Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei