Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 2 (7003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interdisciplinar

Suceava va găzdui Olimpiada Națională „Științele Pământului” (fizică, biologie, chimie și geografie)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul lunii februarie, Suceava va organiza etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”, competiție care va angrena cei mai buni liceeni de la patru discipline şcolare importante: fizică, biologie, chimie şi geografie.

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” și  Societatea Științifică „Cygnus” - Centrul UNESCO din Suceava sunt instituțiile care vor asigura bunul mers al concursului, care va reuni peste 100 de elevi din toată țara.

Totodată, după olimpiadă, în perioada 5 – 11 februarie, tot la Suceava se va desfășura pregătirea şi selectarea lotului de elevi care va reprezenta Suceava la etapa internațională a olimpiadei.

 

Două probe a câte trei ore

Olimpiada „Ştiintele Pământului” se adresează elevilor din învăţământul liceal, de la învăţământul de stat şi de la învăţământul particular. Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei.

La etapa națională, elevii vor trece de două probe de concurs: proba teoretică şi proba practică, fiecare cu durata de 3 ore, cu întrebări din toate cele patru discipline de concurs. Acestea se vor desfășura la Universitatea Suceava, cazarea elevilor urmând să se facă la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”.

Subiectele şi baremele de evaluare şi notare pentru cele două probe sunt unice şi vor fi elaborate de grupul de lucru format din membri ai Comisiei Centrale.

 În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei vor fi selecționați elevii din lotul lărgit pentru olimpiada internaţională. Acest lot va fi format din primii 10 elevi. Pregătirea lotului lărgit pentru Olimpiada "Ştiinţele Pământului" se va face de către profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, care vor realiza şi selecţionarea celor patru elevi care vor alcătui lotul naţional al României.

 

Suceava ar urma să organizeze șiOlimpiada Națională de Creativitate Științifică

Tot Suceava a propus organizarea unei competiții dedicate elevilor cu aptitudini deosebite în domeniul creativităţii ştiinţifice, a inventicii şi inovării. Prima ediție va fi găzduită de Suceava.

 Elevii vor participa în concurs cu un proiect sau un studiu din domeniul științific, tehnic, al inovării sau al inventicii, care încearcă să rezolve sau să explice o problemă a societății.

Olimpiada Națională de Creativitate Științifică este deschisă elevilor din clasele a V-a - a XII-a (a XIII-a), fiind structurată pe patru domenii: Ştiinţe, Ştiinţe aplicate, Tehnologia informaţiei, Robotică.

Competiția are și o etapă internațională, unde România va participa cu două echipe, și anume o echipă formată din seniori și una formată din juniori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava va găzdui Olimpiada Națională „Științele Pământului” (fizică, biologie, chimie și geografie).
 Vizualizări articol: 2278 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suceava va găzdui Olimpiada Națională „Științele Pământului” (fizică, biologie, chimie și geografie)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei