Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 1 (7002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Au vrut să împuşte un iepure şi s-au trezit urmăriţi de paznicii de vânătoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei indivizi care au încercat să împuşte un iepure s-au căpătuit cu un şir întreg de acuzaţii şi cu dosare penale. „Distracţia” a început în seara zilei de 29 decembrie, când un tânăr de 29 de ani s-a deplasat în comuna Hârtop, iar aici, împreună cu doi prieteni din această localitate, unul de 19 ani şi celălalt de 39 de ani, a mers pe fondurile cinegetice Huși și  Ciumulești.

Potrivit datelor adunate ulterior, s-a stabilit că arma cu care au plecat la vânătoare a fost cumpărată din Belgia la începutul lunii decembrie și trimisă în România printr-o firmă de curierat. Pentru a testa arma, proprietarul şi prietenii săi au plecat pe un fond de vânătoare.
La un moment dat, au observat un iepure şi au tras după el, dar fără a-l nimeri. Focul tras de vânătorii de ocazie l-a alertat pe un paznic de vânătoare, care a apelat la sprijinul unui coleg. Cei doi s-au deplasat în zonă şi au observat un autovehicul marca Volvo, în care se aflau mai multe persoane. Au plecat în urmărirea acestuia, dar la un moment dat l-au pierdut.

Maşina a fost găsită abandonată pe un drum forestier, încuiată, iar persoanele care erau în interior dispăruseră.

După aproximativ 5 ore, trecut de miezul nopţii, la faţa locului a ajuns un tânăr de 29 de ani, din Drăgoieşti, care le-a spus poliţiştilor că maşina abandonată îi aparţine. Într-o primă fază, proprietarul a declarat că a fugit şi a abandonat maşina pentru că a avut senzaţia că este urmărit de mai mulţi romi şi i s-a făcut frică. Ulterior, tânărul a revenit şi le-a povestit apoi poliţiştilor cu lux de amănunte cum au decurs evenimentele, dar şi faptul că arma cu aer comprimat cu care au vrut să împuşte iepurele a fost abandonată pe un câmp din apropiere.

Oamenii legii au reuşit să găsească arma de vânătoare, iar controlul efectuat în maşină a scos la iveală şi alte surprize. Mai exact, au fost găsite o lanternă, o butelie cu oxigen folosită la încărcarea armei, o cutie cu  elemente de muniție (diaboluri), dar şi 22 de articole pirotehnice tip petarde, clasele F2 și F3.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru  comiterea infracțiunilor de „braconaj”, „uz de armă fără drept”, „nerespectarea regimului  armelor și  munițiilor”, „contrabandă calificată” și „orice operațiuni  cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, iar autovehiculul marca Volvo a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au vrut să împuşte un iepure şi s-au trezit urmăriţi de paznicii de vânătoare.
 Vizualizări articol: 1931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Au vrut să împuşte un iepure şi s-au trezit urmăriţi de paznicii de vânătoare4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei