Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 266 (6976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evenimente

Aproape 20 de manifestări organizate la Fălticeni, în luna decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 1– 31 decembrie 2018, Primăria şi Consiliul Local al municipiului Fălticeni organizează manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, comemorării eroilor Revoluţiei din 1989, activităţi dedicate Crăciunului şi Anului Nou, competiţii sportive.

Pe 1 Decembrie, la ora 11,00, la Altarul Eroilor, str. Republicii, nr.13 (lângă Primărie), va avea loc un ceremonial religios şi depuneri de coroane de flori.

„Ziua Naţională a României şi comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989 sunt evenimente cu semnificaţii deosebite pentru poporul român, care trebuie marcate şi în municipiul Fălticeni. Anul acesta, pe 1 Decembrie, inaugurăm grupul statuar <Altarul eroilor> amplasat în parcul Primăriei Fălticeni, bustul Maiorului Ioan fiind încadrat de busturile eroilor Gavril Danielescu şi Constantin Costăchescu, consemnaţi în istoria Primului şi celui de-al Doilea Război Mondial. Lucrarea face parte din Proiectul ansamblului monumental al elitelor realizat de arhitectul Crişan Victor Popescu, artistul plastic Gabrel Baban şi reprezentanţii Asociaţiei <Strada Mare Fălticeni>, iar la inaugurare şi-au anunţat prezenţa personalităţi ale culturii şi artei, istorici, cadre militare în rezervă şi retragere, artişti plastici etc. din întreaga ţară”, a precizat primarul Cătălin Coman.

Tot în acceaşi zi, la ora 16,00, la Galeria de Artă a Muzeului “Ion Irimescu”, va avea loc vernisajul expoziţiei „Un pictor de front. Aurel Băeşu (1896-1928)”. Prezintă: Mihaela Cristina Verzea, director adjunct al Complexului Muzeal Neamţ, Grigore Ilisei, scriitor, publicist, jurnalist.

 

„Târg boem la Centenar”

Pe 12 decembrie, la ora 16,00, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Târg boem la Centenar”, a fotografului Codrin Anton. Pe 14 decembrie, la ora 16,00, pe Aleea pietonală, zona Primăriei, va fi inaugurat Orăşelul Copiilor. Sâmbătă, 15 decembrie, la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic”, se va desfăşura a VII-a ediţie a Concursului „Christmas Dance” la care vor participa aproximativ 600 de elevi şi preşcolari din judeţul Suceava. Tot în aceeaşi zi, la Baza de agrement „Nada Florilor”, va avea loc Cupa „Nada Florilor” la înot, copii, competiţie care se va desfăşura pe 5 categorii de vârstă, fete şi băieţi.

Pe 17 decembrie, ora 10,00, sub titlul „Veşnicia s-a născut la sat”, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va avea loc vernisajul unei expoziţii de icoane vechi şi un miniconcert de colinde susţinut de Cercul de folclor „Veşnicia s-a născut la sat” din cadrul Colegiului “Mihai Băcescu”, coordonator, preot prof. Constantin - Bogdan Feştilă.

În perioada 17 – 21 decembrie, la sediul Primăriei municipiului Fălticeni, preşcolari şi elevi de la şcolile din municipiul Fălticeni, dar şi urători din comunele din judeţ, vor prezenta obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Tot în aceeaşi perioadă, la Biblioteca Municipală “E. Lovinescu” va avea loc expoziţia de carte religioasă “O, ce veste minunată”.

 

Moş Crăciun vine cu daruri la copii şi sportivi

Pe 20 decembrie, Biblioteca Municipală “E. Lovinescu” va găzdui spectacolul artistic “Colindiţa” în care vor evolua Ansamblurile Folclorice “Doruleţul”, “Stejărelul” şi Grupul Folcloric “Balada”, conduse de prof. interpret Maria Tanasă.

Pe 22 decembrie, începând cu ora 12,30, va avea loc comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989. Vor fi depuse coroane de flori la „Monumentul Eroilor Revoluţiei” situat pe strada 2 Grăniceri, la mormântul eroului Ioan Bute, din curtea Catedralei Ortodoxe pe Stil Vechi şi la mormântul eroului Ionel Pascal, din Cimitirul Oprişeni. Tot pe 22 decembrie, în sălile de sport ale Colegiului “Nicu Gane” şi ale Şcolii Gimnaziale „Al. I Cuza” se va desfăşura ediţia a V-a a “Cupei Moş Crăciun” la tenis de câmp, concurs organizat de A.C.S. „Nada Florilor” Fălticeni cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni. Vor participa peste 120 de copii care practică acest sport în cadrul A.C.S. „Nada Florilor” Fălticeni. În aceeaşi zi, în Sala de sport  “Gabriel Udişteanu”, se va desfăşura ediţia a IX-a a concursului “Cupa Iernii” la tenis de masă, organizat de A.C.S. „Şomuz” Fălticeni, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Fălticeni şi al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Suceava. Anul trecut, la competiţie au participat peste 220 de iubitori ai acestui sport.

Pe 24 decembrie, ora 15,00, Moş Crăciun va veni cu daruri pentru copiii din Fălticeni, în Orăşelul Copiilor.

Pe 27 decembrie, începând cu ora 16,00, în Piaţa „Nada Florilor”, se va desfăşura spectacolul de datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. Participă formaţii din judeţul Suceava şi judeţele învecinate. Tot pe 27 decembrie, începând cu ora 17,00, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” se va desfăşura Concertul anual de colinde tradiţionale şi religioase la care şi-au anunţat participarea Grupul psaltic „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, Corul „Anastasia” din Ciudei, Ucraina, Corul „Sfântul Ioan de la Râşca” al Protopopiatului Fălticeni, Grupul Folcloric “Balada”.

Pe 31 decembrie, între orele 9,00 – 15,00, la Primăria municipiului Fălticeni, vor fi primiţi urători din municipiul Fălticeni şi din comunele limitrofe. La ora 24,00, în Piaţa „Nada Florilor” va avea loc un foc de artificii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 20 de manifestări organizate la Fălticeni, în luna decembrie.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Aproape 20 de manifestări organizate la Fălticeni, în luna decembrie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei