Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 177 (6887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

A fost identificată familia de suceveni care, cu inconştienţă, şi-a lăsat copilul într-o maşină, în staţiunea Mamaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fost identificată familia de suceveni care, cu inconştienţă, şi-a lăsat copilul, o fetiţă în vârstă de un an, într-o maşină încuiată, parcată la soare, în staţiunea Mamaia. Conform martorilor, nici unul dintre geamuri nu era deschis şi copilul ar fi putut să intre în şoc termic. Părinţii fetiţei sunt din Gălăneşti şi imediat după incidentul petrecut luni, 6 august, pe litoral, s-au întors acasă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava s-au autosesizat din presă cu privire la cazul familiei sucevene care şi-a lăsat în maşină, din neglijenţă, fetiţa de un an, şi au demarat o anchetă. Purtătoarea de cuvânt a DGASPC Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat că instituţia pe care o reprezintă a luat legătura cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, care se pregătea să trimită o sesizare scrisă către instituţia similară din Suceava.

„Cu sprijinul poliţiei am identificat familia şi am solicitat Primăriei Gălăneşti să facă o anchetă socială în acest caz. Este vorba despre o familie tânără, care între timp a ajuns deja acasă. Noi vom continua ancheta. Cel mai probabil părinţii vor fi cuprinşi într-un program de consiliere şi vor fi monitorizaţi cel puţin trei luni”, a declarat Nicoleta Daneliuc.

Am aflat de la autorităţile locale că familia din Gălăneşti este una respectabilă, „care a muncit o bună perioadă de timp în Anglia şi soţul s-a întors acum acasă, în concediu, în timp ce soţia a rămas acasă în România în concediu de creştere a copilului”.

 

Cel puţin 30 de minute lăsată singură, în maşina închisă

Totul a pornit de la nişte imagini filmate şi postate pe Facebook, în care se vedea că micuţa este singură în maşină. În filmarea postată pe Facebook apare un autoturism cu numere de Suceava, iar pe bancheta din spate, aşezată într-un scaun pentru copii şi asigurată cu o centură, se vedea o fetiţă de aproximativ un an, care nu părea agitată sau că ar suferi de ceva. Cei care au postat filmarea au comentat că „micuţa este închisă de cel puţin 30 de minute şi părinţii ar fi plecat la plajă”.

Internauţii se arătau revoltaţi de faptul că fetiţa a fost lăsată singură, încuiată în maşină, iar unii chiar au sugerat că ar trebui să spargă geamul autoturismului şi să anunţe poliţia. Însă nimeni nu a sunat nicăieri. „Nici la Poliţia Mamaia şi nici prin Serviciul 112 nu a fost făcută nici o sesizare în acest caz. Noi ne-am autosesizat după ce a fost văzut filmuleţul postat pe o reţea de socializare”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa, Cristina Vasile, pentru Mediafax. Poliţia Constanţa a deschis, luni, o anchetă în acest caz şi a sunat imediat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa.

 

Înainte de postări pe Facebook, sunaţi la poliţie sau la Serviciul 112

Nicoleta Daneliuc a atras atenţia asupra modului în care s-a acţionat în acest caz. Înainte de filmare şi de postarea imaginilor pe Facebook, ar trebui ca cei care se îngrijorează de un astfel de caz, a spus Daneliuc, să nu se limiteze doar la filmare, ci să sune la poliţie sau la Serviciul 112 şi să anunţe incidentul.

„Se pot pierde minute importante. Noi continuăm ancheta în acest caz, împreună cu Primăria Gălăneşti, şi vom consilia părinţii, pentru că este vorba de neglijenţă. Sunt o familie tânără, fetiţa este primul lor copil, şi cred că nu şi-au dat seama la ce pericol îşi expun copilul. De aceea trebuie consiliaţi psihologic şi ajutaţi să conştientizeze greşeala şi pericolul la care a fost expusă fetiţa”, a explicat Daneliuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost identificată familia de suceveni care, cu inconştienţă, şi-a lăsat copilul într-o maşină, în staţiunea Mamaia.
 Vizualizări articol: 7022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
A fost identificată familia de suceveni care, cu inconştienţă, şi-a lăsat copilul într-o maşină, în staţiunea Mamaia3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei