Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 177 (6887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

Pro România critică întârzierile la şoseaua de centură a Sucevei şi la pârtia de schi de pe Rarău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii Pro România Suceava au criticat, ieri, întârzierile în finalizarea mai multor proiecte importante pentru judeţ. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Pro România Suceava, Cătălin Nechifor, a făcut referire, în primul rând, la şoseaua de centură a Sucevei, precizând că din anul 2015, atunci când el era preşedinte al Consiliului Judeţean şi când s-a dat în folosinţă primul tronson, la această investiţie nu s-a mai întâmplat nimic. Cătălin Nechifor a atras atenţia că în momentul de faţă pe centura Sucevei nu se mai întâmplă nimic, în afară de faptul că „au început să crească ciulinii”. „Simbolul acestei investiţii a ajuns să fie ciulinul care creşte pe şoseaua de centură”, a spus Nechifor. Mai mult, el a arătat că nu i se pare normal nici faptul că după reactualizarea indicatorilor tehnico-economici de către Ministerul Transporturilor, şoseaua de centură a Sucevei va costa 400 de milioane de lei, în condiţiile în care costul iniţial al investiţiei a fost de 200 de milioane de lei. „Rezultă un cost de 8 milioane de euro/km, iar în orice ţară normală cu această sumă se putea face o autostradă”, a declarat Nechifor, care susţine că în cazul acestei investiţii se poate vorbi de „o bătaie de joc din banii publici”.

În acelaşi timp, liderul Pro România a atras atenţia şi asupra unei alte probleme din judeţ, şi anume existenţa riscului ca Rezervaţia Codrii seculari de la Slătioara să piardă clasificarea de monument UNESCO. Cătălin Nechifor a amintit că în urmă cu un an, alături de alţi doi parlamentari români, a participat, la Cracovia, în Polonia, la o sesiune plenară a UNESCO, în cadrul căreia a susţinut introducerea Codrilor seculari de la Slătioara pe lista de monumente UNESCO. Nechifor a precizat că după un an, situaţia Codrilor seculari de la Slătioara este cât se poate de tragică, în condiţiile în care nu a văzut nici o preocupare din partea autorităţilor de a promova această rezervaţie sau de a monta indicatoare prin care turiştii să ştie că pot să viziteze un monument UNESCO. Mai mult, el a spus că drumurile care fac legătura cu această rezervaţie sunt într-o situaţie dezastruoasă. În aceste condiţii, Nechifor a atras atenţia asupra faptului că autorităţile trebuie să înţeleagă faptul că există riscul ca acest obiectiv să fie retras de pe lista monumentelor UNESCO.

 

Corneliu Popovici atrage atenţia asupra întârzierilor la pârtia de schi de pe Rarău

Prezent în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, secretarul general al Pro România, Corneliu Popovici, a precizat că un alt proiect care înregistrează întârzieri foarte mari este cel pentru construcţia pârtiei de schi de pe Rarău. Popovici a spus că pentru el acesta este „un proiect de suflet”, pe care el l-a susţinut personal în anul 2009 pentru a fi inclus în lista de investiţii din cadrul programului „Schi în Carpaţi”. El a precizat că în curând se împlinesc nu mai puţin de 10 ani de la începerea proiectului, existând riscul ca această investiţie să nu fie dată în folosinţă.

Nu în ultimul rând, un alt lider al Pro România Suceava, Luminiţa Chihai, a făcut referire la faptul că din proiectul de rectificare bugetară propus de Guvern reiese faptul că sumele alocate pentru programul Start-Up, prin care este încurajată înfiinţarea de noi afaceri, sunt insuficiente. Luminiţa Chihai a precizat că cei care vor dori să înfiinţeze noi firme prin acest program vor putea beneficia de consultanţă la sediul Pro România Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pro România critică întârzierile la şoseaua de centură a Sucevei şi la pârtia de schi de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pro România critică întârzierile la şoseaua de centură a Sucevei şi la pârtia de schi de pe Rarău0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei