Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 49 (6759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva

Suceava, pe locul III pe ţară la tăierile ilegale în fondul forestier de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava, care are cea mai mare suprafaţă împădurită din ţară, se află pe locul III în ţară la tăierile ilegale în fondul forestier de stat, fenomenul fiind în scădere, de la un an la altul.

Mai mult, volumul tăierilor ilegale din Suceava - 2.393 de metri cubi, este de trei ori mai mic decât cel înregistrat în judeţul vecin, Maramureș -  8.319 metri cubi, care se află pe primul loc în ţară în acest clasament întocmit de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, care administrează fondul forestier de stat.

La nivel naţional, volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat s-a menţinut anul trecut la același nivel scăzut, fiind înregistraţi 47.713 metri cubi de lemn tăiaţi ilegal, un volum comparabil cu anul 2016, când s-au constatat 47.788 de metri cubi proveniţi din tăieri ilegale. În anul 2015, volumul tăierilor ilegale a fost de 57.080 de metri cubi.

Angajaţii Romsilva au efectuat anul trecut, în total, 91.742 de controale la circulaţia materialului lemnos, din care 21.287 de controale împreună cu Poliţia Română, fiind constatate 1.546 de infracţiuni silvice și 12.197 de contravenţii silvice, valoarea cumulată a amenzilor ridicându-se la 26.052.675 de lei. De asemenea, au fost confiscaţi 21.685 de metri cubi și 5.903 de pomi de Crăciun.

În judeţul Maramureș a fost înregistrat cel mai mare volum al tăierilor ilegale, de 8.319 metri cubi, urmat de judeţele Mureș, cu 3.230 de metri cubi, Suceava, cu 2.393 metri cubi, Hunedoara, cu 2.964 de metri cubi și Caraș-Severin, cu 2.592 de metri cubi.

Valoarea pagubelor provocate de tăierile ilegale și pășunatul abuziv se ridică la 13.441.722  de lei.

De asemenea, pe parcursul anului trecut, personalul Romsilva a efectuat 358 de controale la instalaţiile de debitat, fiind constatate 74 de contravenţii silvice. În urma acestor controale au fost aplicate amenzi în valoare de 492.000 de lei și au fost confiscaţi 4.380 de metri cubi de lemn.

În urma intensificării acţiunilor de control, numărul agresiunilor asupra personalului silvic care asigură paza pădurilor s-a dublat anul trecut, fiind înregistrate 40 de agresiuni, faţă de 22, în anul 2016.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează o suprafaţă de 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a statului și, pe baze contractuale, aproximativ un milion de hectare fond forestier al unor unităţi administrative sau aflat în proprietate privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, pe locul III pe ţară la tăierile ilegale în fondul forestier de stat.
 Vizualizări articol: 1662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava, pe locul III pe ţară la tăierile ilegale în fondul forestier de stat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei