Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 49 (6759)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suferință

Mii de suceveni, afectați de virozele respiratorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de suceveni au căzut victime virozelor respiratorii specifice sezonului rece, în perioada 18-25 februarie a.c. fiind raportate la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava peste 3.700 de cazuri de viroze respiratorii, gripe şi pneumopatii acute.

Situația cazurilor de viroze, întocmită de DSP pentru intervalul de timp menționat, arată că în judeţul Suceava s-au raportat 18 cazuri de gripă diagnosticate clinic, 2.842 de cazuri de viroze respiratorii şi 866 de cazuri de pneumopatii acute.

Din totalul cazurilor de gripă diagnosticate clinic, 15 s-au înregistrat în zona Sucevei şi 3 în zona Rădăuţi, cinci dintre cazuri fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani, alte 7 cazuri la grupa de vârstă 50-64 de ani şi 6 cazuri la grupa de vârstă de peste 65 de ani. Toţi pacienţii diagnosticaţi cu gripă au fost internaţi în spital.

Din totalul celor 2.842 de cazuri de viroze respiratorii, cele mai multe îmbolnăviri, 917, s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmată de grupa de vârstă 15-49 de ani, cu 631 de îmbolnăviri, iar 103 persoane au fost internate în spital pentru tratament.

În acelaşi interval s-au mai înregistrat 866 de cazuri de pneumopatii acute, cu 102 internări, cele mai multe cazuri, 194, fiind raportate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Nu trebuie uitat că în judeţul Suceava s-au înregistrat în acest an trei decese provocate de gripă, la persoane nevaccinate antigripal, cu afecțiuni medicale preexistente. Astfel, de la începutul anului și până în data de 21 februarie au murit din cauza gripei oameni care aveau vârsta de 59, 61 şi 78 de ani.

De la debutul campaniei de vaccinare antigripală s-au vaccinat peste 33.000 de persoane, fiind epuizate toate dozele de vaccin repartizate judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de suceveni, afectați de virozele respiratorii.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de suceveni, afectați de virozele respiratorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei