Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 dec 2017 - Anul XXII, nr. 281 (6697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Impact fatal

Tatăl şi fiul morţi, mama în stare gravă la spital, după ce un şofer a făcut o depășire pe linie continuă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grav accident rutier, petrecut duminică la prânz, a distrus o familie din judeţul Bistriţa, aflată în vizită în judeţul Suceava. Nenorocirea a avut loc în jurul orei 12.00, în timp ce Daniel Ciuriuc, un bărbat de 30 de ani din Suceava, aflat la volanul unui microbuz marca Peugeot, care se deplasa după călători la Iaşi, a intrat într-o depăşire pe linie continuă, la ieşirea din comuna Vadu Moldovei. Din faţă venea un autoturism marca Dacia Logan, în care se afla familia Popa din comuna Bistriţa Bârgăului, şoferul acestuia nemaiputând evita impactul. În urma coliziunii frontale dintre cele două vehicule, autoturismul a fost proiectat în afara drumului, în gardul unei gospodării din apropiere. Cei doi soţi din Bistriţa, Iuliana de 39 de ani şi Dan Popa de 34 de ani, aflaţi pe scaunele din faţă ale Daciei Logan, au rămas încarceraţi în autoturism, fiind nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni. Plutonierul major Nicuşor Chelaru, şeful dispozitivului de intervenţie la operaţiunea de descarcerare ne-a declarat: „În urma unui accident rutier produs între o autoutilitară şi un autoturism au rezultat patru victime. La sosirea noastră două victime erau încarcerate, şoferul de pe autoturismul Logan şi soţia acestuia, copilul şi şoferul din microbuz fiind scoşi de către participanţii la trafic. Am extras cele două victime, iar şoferul a fost declarat decedat de către un echipaj al ambulanţei sosite la faţa locului. Celelalte victime au fost transportate la spitalul din Suceava, pentru evaluare”. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje ale ambulanţei, medicii constatând în primă fază decesul bărbatului de 34 de ani, încarcerat în autoturism, din cauza leziunilor incompatibile cu viaţa. Două dintre echipaje i-au preluat pe Andrei Popa, copilul de nouă ani şi pe Iuliana, mama acestuia, pe care i-au transportat de urgenţă la spitalul din Suceava. Şoferul microbuzului în vârstă de 30 de ani, aflat în stare mai bună, a fost transportat la Spitalul Municipal din Fălticeni, unde a primit îngrijiri medicale fără a rămâne internat.

 

La faţa locului s-au adunat oameni care au vrut să dea victimelor o mână de ajutor

Sătenii din zonă au fost printre primii care au ajuns la locul accidentului, încercând să-i ajute pe cei aflaţi în suferinţă. „Am auzit o bubuitură puternică când eram în casă. O bubuitură puternică şi când am ajuns aici era dezastru. Era maşina aici, mai erau maşini oprite, cealaltă blocată pe centrul drumului. Nu e prima oară când se întâmplă accidente grave în curbele astea, numai anul ăsta au fost vreo 6-7 accidente. Dacă nu ar fi fost viteza mare, pe carosabilul ăsta umed, poate nu era aşa de grav....” ne-a spus Cornel Tenciu, iar soţia acestuia, Rodica Tenciu, impresionată de ceea ce văzuse ne-a povestit: „Copilul nu era bine, după cum l-am văzut noi. Ne-am dus până acolo, dar a venit lume multă şi a venit şi salvarea imediat, pentru că mergea la un caz şi s-a nimerit pe şosea. De scos i-a scos descarcerarea, numai copilul au apucat să-l ia la spital. Mama copilului era conştientă.”

Cei doi răniţi grav au ajuns în scurt timp la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, unde au fost preluaţi de medici. Din păcate, Andrei Popa, copilul în vârstă de nouă ani, nu a mai putut fi salvat, cu toate eforturile făcute de medici. Medicul Liviu Cârlan, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe din Spitalul Sucevean ne-a relatat: „Cel mai grav a fost un copil cu un politraumatism sever, în stop cardio-respirator, cu leziuni probabil incompatibile cu viaţa, deoarece în urma tuturor eforturilor depuse de medici, după o resuscitare de 1 oră şi 10 minute, s-a declarat decesul acestuia. A doua victimă a fost o femeie cu politraumatism sever, cu şoc hemoragic, cu leziuni interne la nivelul cavităţii abdominale, în momentul actual intrată în sala de operaţie.”

Iuliana Popa a fost operată de urgenţă şi internată apoi în Secţia de Reanimare a spitalului.

 

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul

Mai multe echipaje de poliţie, între ei fiind şi poliţiştii criminalişti, au făcut cercetări la faţa locului şi au prelevat mai multe probe care privesc mecanismul de producere a accidentului. În urma testării şoferului microbuzului cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ şi la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge. Având în vedere că Daniel Ciuriuc, şoferul microbuzului, a efectuat depăşirea fără să se asigure, încălcând marcajul longitudinal continuu şi semnalizarea „Depăşirea interzisă”, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl şi fiul morţi, mama în stare gravă la spital, după ce un şofer a făcut o depășire pe linie continuă.
 Vizualizări articol: 9524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Tatăl şi fiul morţi, mama în stare gravă la spital, după ce un şofer a făcut o depășire pe linie continuă4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei