Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 dec 2017 - Anul XXII, nr. 281 (6697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Indisciplina pietonală, luată în vizor de poliţişti în întreg judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni reprezintă a doua cauză generatoare de accidente rutiere grave în judeţul Suceava, aproape zilnic înregistrându-se evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietoni. În perioada 4-9 decembrie, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au derulat acţiuni de informare şi responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislaţia rutieră. Acţiunile preventive au fost concentrate  mai ales în zona unităţilor de învăţământ, fiind cunoscut faptul că există un risc mai mare de implicare a elevilor în astfel de accidente. Poliţiştii au verificat în primul rând marcajele de la trecerile de pietoni şi semnalizarea rutieră prezentă în aceste zone. În timpul acţiunii au fost controlate peste 100 vehicule şi au fost legitimaţi peste 200 de pietoni, fiind aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.900 lei. Şase dintre aceste sancţiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorităţii pietonilor iar trei faţă de pietonii care traversau neregulamentar. De asemenea, în timpul acţiunii au fost reţinute şi şase permise de conducere, toate pentru neacordare de prioritate. La desfăşurarea acţiunii au fost utilizate vehiculele neinscripţionate din dotarea IPJ Suceava şi aparatura pentru captare imagini de pe radarele omologate şi aparatul laser True Cam. Puşi în faţa imaginilor filmate, atât pietonii cât şi şoferii care nu au respectat legea, au recunoscut că actele lor puteau duce la adevărate tragedii.

În paralel cu această acţiune, în zilele de 7 şi 8 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Suceava au organizat o acţiune tematică pe drumurile publice de pe raza municipiului Suceava, pentru depistarea pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Reamintim că şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 zile, riscând şi o sancţiune contravenţională de 4-5 puncte de amendă, punctul de amendă având o valoare de 145 lei. De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancţiuni contravenţionale de 2-3 puncte amendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indisciplina pietonală, luată în vizor de poliţişti în întreg judeţul.
 Vizualizări articol: 1549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Indisciplina pietonală, luată în vizor de poliţişti în întreg judeţul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei