Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 dec 2017 - Anul XXII, nr. 281 (6697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Servicii nedecontate

Spitalul Municipal Rădăuţi obţine o victorie în instanţă, într-un proces cu Casa de Asigurări de Sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi are toate șansele să recupereze peste două milioane de dolari americani. Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a admis, la finele săptămânii trecute, recursul declarat de Spitalul Rădăuţi și a trimis spre rejudecare la Tribunalul Suceava dosarul în care unitatea spitalicească rădăuţeană a acţionat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru recuperarea a peste opt milioane de lei, reprezentând servicii medicale efectuate în perioada 2012-2014, peste valoarea contractului-cadru. Managerul Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuţi, Traian Andronachi, a declarat: „Înalta Curte de Casaţie și Justiţie a admis recursul declarat de Spitalul Municipal Rădăuţi și trimite cauza la Tribunalul Suceava pentru refacerea întregii documentaţii, pentru că spitalul are dreptate”. Andronachi a arătat că în anul 2015 Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a efectuat verificări la Spitalul Rădăuţi, verificări în urma cărora a fost întocmit un raport în care sunt stabilite mai multe măsuri de îndeplinit, printre care și cea legată de acţionarea în judecată a CAS Suceava în cazul în care această instituţie nu era de acord să achite suma de 8,169 milioane de lei, reprezentând servicii medicale acordate peste valoarea de contract.

 

Andronachi: Pentru prima dată în istoria „contemporană” justiţia română face dreptate în detrimentul CAS Suceava

Managerul a mai arătat că nici la instanţa de fond, Tribunalul Suceava, și nici la Curtea de Apel Suceava, Spitalul Rădăuţi nu a obţinut o hotărâre favorabilă, iar în recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie „a fost admis de principiu recursul” formulat de unitatea rădăuţeană. „Pentru prima dată în istoria „contemporană” justiţia română face dreptate în detrimentul CAS Suceava, reparând, mai mult din punct de vedere moral deocamdată, prejudiciile suferite de spitale vizavi de serviciile prestate de unităţile sanitare cu paturi peste valoarea contractului, cu alte cuvinte, servicii nedecontate”, a afirmat Andronachi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul Municipal Rădăuţi obţine o victorie în instanţă, într-un proces cu Casa de Asigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 2216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Spitalul Municipal Rădăuţi obţine o victorie în instanţă, într-un proces cu Casa de Asigurări de Sănătate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei