Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2017 - Anul XXII, nr. 259 (6675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune de amploare

200 de poliţişti au controlat sâmbătă localurile de noapte, pentru a-i convinge pe tineri să nu se urce băuţi la volan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, investigaţii criminale, ordine publică sau al secţiilor de poliţie rurală, luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din IPJ Suceava, dar şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au organizat controale în localuri de noapte din judeţ, în încercarea de a-i convinge pe tineri să nu se urce băuţi la volan. Acţiunea i-a avut drept ţintă pe tinerii care consumă alcool în baruri şi discoteci şi ulterior încalcă legea, urcând la volan şi punând în pericol viaţa lor, dar şi a celor care îi însoţesc sau care participă la trafic.

Sub sloganul ”Fii treaz la volan”, acţiunea organizată de conducerea IPJ Suceava a vizat 140 de unităţi publice, baruri şi discoteci, locuri în caretinerii aleg să se distreze şi consumă alcool. Ei au încercat să le transmită tinerilor să nu se urce ulterior la volan şi să conducă vehicule pe drumurile publice, pentru a putea fi prevenite tragediile rutiere. Acţiunea de sâmbătă a avut loc între orele 21.00-03.00, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, fiind legitimate peste 2.500 de persoane. Alături de poliţişti a participat la acţiune o unitate specializată în domeniul asigurărilor, fiind distribuite tinerilor şi administratorilor barurilor peste 500 de materiale de informare ,,Fii treaz la volan”. Au fost organizate 25 de filtre rutiere în proximitatea barurilor şi discotecilor şi au fost identificaţi la timp zeci de şoferi băuţi sau fără permis, înainte de producerea unor tragedii.

În jurul orei 21.20 un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, în timp ce se afla în control în baruri şi discoteci în comuna Şcheia, a văzut un autoturism al cărui conducător auto, la vederea poliţiştilor, a parcat autoturismul, după care a stins luminile. La volanul autoturismului cu motorul în funcţiune, poliţiştii l-au identificat pe un localnic de 40 de ani, care mirosea a alcool şi care a refuzat să sufle în etilotest. La spital i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

În jurul orei 22.05, alţi poliţişti care făceau controale în cadrul aceleiaşi acţiuni au oprit pentru control pe DC 88 din comuna Sadova un autoturism condus de un tânăr de 16 ani, care nu posedă permis de conducere. El va fi cercetat în cadrul unui dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Cu puţin înainte de miezul nopţii, o patrulă de poliţişti din Gura Humorului a oprit pentru control în comuna Berchişeşti autoturismul condus de un alt minor de 16 ani, din localitate, şi în care se afla ca pasager tatăl acestuia, un localnic de 50 de ani.  Bărbatul mirosea a alcool şi alături de el se mai afla un alt bărbat, care a refuzat să se legitimeze şi a devenit recalcitrant, motiv pentru care a fost încătuşat. Bărbatul de 50 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Minorul de 16 ani a fost testat şi el cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, acesta recunoscând faptul că a condus autoturismul de la locuinţa sa spre centrul comunei, fără a avea permis de conducere, întrucât la volan voia să urce tatăl său, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei doi s-au ales cu dosare penale.

În aceeaşi noapte, în jurul orei 01.30, poliţiştii au oprit pe un drum comunal din comuna Zvoriştea un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Calafindeşti. În urma verificărilor s-a constatat că acesta nu are permis de conducere pentru nici o categorie şi în urma testării cu aparatul etilotest s-a dovedit că avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. El s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea a două infracţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 200 de poliţişti au controlat sâmbătă localurile de noapte, pentru a-i convinge pe tineri să nu se urce băuţi la volan.
 Vizualizări articol: 3282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
200 de poliţişti au controlat sâmbătă localurile de noapte, pentru a-i convinge pe tineri să nu se urce băuţi la volan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei