Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 nov 2017 - Anul XXII, nr. 259 (6675)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Politici sanitare

Lansare de carte-dezbatere, „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lansarea la Suceava a cărţii „Cum vindecăm  sistemul de sănătate din România. Analiză, diagnostic şi soluţii concrete de reformă”, scrisă de europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, a fost, vineri, şi un prilej de dezbatere pe tema politicilor sanitare din România, cu propuneri de soluţii pentru viitor.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, deputaţii PNL Ioan Balan şi Bogdan Gheorghiu, directorul medical al Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, dr. Doina Ganea-Motan, dr. Mihai Ardeleanu, dr. Ana Miron, dr. Valeriu Gavrilovici, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, dr. Cătălin Săndulescu, dr. Adriana Hapenciuc, fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei, dr. Orest Onofrei, consilieri locali şi judeţeni din partea PNL, medici de familie din judeţ.

Audienţa a fost formată majoritar din membri şi simpatizanţi PNL, însă preşedintele Flutur a subliniat de la început că ”nu este o întâlnire politică, ci strict pe sănătate” deoarece ”una dintre marile probleme pentru viitor este funcţionarea acestui sistem”.

 

Autorul ”soluţiilor concrete de reformă”, invitat de gazde să vadă ”reforma în sănătate” la Spitalul de Urgenţă Suceava

Cartea lui Cristian Buşoi vorbeşte despre soluţiile care pot fi aplicate pentru îmbunătăţirea sistemului medical actual, pe trei paliere: pacienţi, medici, investiţii, dar atât Flutur, cât şi primarul Ion Lungu şi dr. Ganea-Motan au subliniat că, la Suceava, Spitalul de Urgenţă demonstrează că sistemul poate fi şi funcţional, printr-o politică de investiţii curajoase, personal de bună calitate şi management eficient. Dr. Ganea-Motan l-a invitat pe Cristian Buşoi, care a fost şi preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, să ”schimbe opinii” cu cei implicaţi în sistemul de sănătate sucevean.

Europarlamentarul i-a felicitat pe cei prezenţi pentru Spitalul de Urgenţă, despre care a spus că ”este cu adevărat o excepţie şi este meritul dvs.”. El şi-a prezentat cartea, ”o analiză a sistemului de sănătate din România începând cu anul 1990”, cu prezentarea unor sisteme occidentale şi soluţiile pe care le vede şi care ar trebui aplicate sub forma unui pachet de reformă. Punctul de plecare ar fi creşterea alocării din PIB, de la 4% la 6%, şi elaborarea unei strategii pe termen lung, cu un pact între toate formaţiunile politice. ”Să fie o direcţie pe care să o respecte toată lumea, indiferent de culoarea politică a Guvernului”, a spus Buşoi, care crede că pilonul în jurul căruia se poate construi strategia pentru sănătate este preşedintele României. De altfel, şi cartea este dedicată de autor preşedintelui Klaus Werner Iohannis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansare de carte-dezbatere, „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România”.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansare de carte-dezbatere, „Cum vindecăm sistemul de sănătate din România”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei