Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 nov 2017 - Anul XXII, nr. 250 (6666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

La Câmpulung Moldovenesc

Peste 500 de oameni au participat la evenimentul caritabil ”Îmbrăţişări gratuite”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evenimentul caritabil ”Îmbrăţişări gratuite”, ediţia a III-a, organizat în ultima zi din octombrie, la Grădina Mariajelor din Câmpulung Moldovenesc, s-a bucurat de un real succes. Peste 500 de oameni au răspuns afirmativ invitaţiei organizatorilor: Asociaţia „Freamăt de speranţă”, în parteneriat cu Primăria Câmpulung Moldovenesc şi Clubul Rotary Rarăul - Bucovina, şi au venit să susţină „abilitatea din dizabilitate”. În urma evenimentului caritabil, s-au adunat aproximativ 5.000 de lei, bani care vor fi folosiţi pentru proiectul „Centrul de recuperare din Bucovina”. Organizatorii au oferit diplome, certificate de voluntariat şi premii create de copiii cu dizabilităţi tuturor invitaţilor, iar Sebastian Crăciun, Alexandru Cozaciuc şi Szabo Attila, care au arătat abilitatea din dizabilitate, au plecat acasă cu câte un trofeu şi suma de 1.000 de lei. Organizatorii au remarcat faptul că tot mai multe persoane publice s-au alăturat acestui proiect pornit de la visul unui copil, de la visul lui Sebi Crăciun de a schimba puţin lumea persoanelor cu dizabilităţi, şi pentru asta le mulţumesc tuturor şi fiecăruia în parte.

 

Tinere talente

Evenimentul ,,Îmbrăţişări gratuite” a avut în acest an ca temă ,,Susţin abilitatea din dizabilitate”. S-a urmărit, în principal, promovarea a trei tinere talente, care pot demonstra faptul că în fiecare dizabilitate există o abilitate ce trebuie doar descoperită: Sebastian Crăciun, „micul poet” din Câmpulung Moldovenesc, în vârstă de 15 ani, diagnosticat cu tetrapareză spastică, „care nu merge, dar aleargă prin versuri şi rime” (el şi-a lansat cea de a V-a carte de poezii, intitulată sugestiv ,,DEmers”); Alexandru Cozaciuc, „tânărul orchestră”, în vârstă de 18 ani, nevăzător, student la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care a cântat la 10 din cele 16 instrumente pe care le stăpâneşte ca un adevărat maestru; Szabo Attila, 8 ani, din Zalău, numit şi „micul Picasso”, care a arătat că în lumea unui copil diagnosticat cu autism este multă culoare şi prietenie. El a avut parte de o adevărată galerie de pictură cu vânzare, prezentată de  pictorul Cătălin Nechita Mîndrilă.

 

Muzică şi expoziţii

În spectacolul de la Grădina Mariajelor a evoluat şi tânăra Alina Asăvoaie, în vârstă de 35 de ani, nevăzătoare de la vârsta de 16 ani. Ea a încântat publicul cu vocea ei deosebită şi a încurajat copiii să-şi urmeze visul indiferent de situaţia în care se află. Alături de expoziţia de pictură a micului Attila, a avut loc şi o expoziţie cu obiecte handmade create de copiii cu dizabilităţi din Asociaţia „Freamăt de speranţă”, la terapia ocupaţională ,,Să învăţăm să ne ajutăm”, dar şi câteva lucrări handmade donate de artişti.

Preşedinta Asociaţiei „Freamăt de speranţă”, Anca Crăciun, a declarat că evenimentul caritabil ”Îmbrăţişări gratuite” a fost un eveniment de suflet, un eveniment la care, aşa cum a susţinut şi Sebi Crăciun, ,,am evocat Sfinţii şi ei ne-au trimis îngeri pe pământ să ne ajute”. Redăm şi câteva versuri din poezia „Un înger decăzut”, din noul volum semnat de Sebi: „Sunt îngeri pe pământ, primiţi-i printre voi / Ei pot fi necăjiţi, bolnavi sau în nevoi / Dar au sufletul plin de dragoste şi dor / Un suflet destinat de-a fi nemuritor”.

 

Sensibilizarea comunităţii

Programul artistic pregătit de organizatori a fost foarte amplu şi antrenant. Au urcat pe scenă şi au încântat publicul Manuela Pohoaţă, Ghiorghiţă Rotaru, Elisa Hechelciuc, Grupul folk „Simbol” - Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, prof. de muzică Johannes Raimund Onesciuc - Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Armin Ivan, în program cu Sebi Crăciun, Diana Anastasia şi Teodora Camelia Seserman, Oana Nisioi şi micuţii de la Căsuţa Piticilor ,,Grupul Vocal Armonia” din Câmpulung Moldovenesc şi Sorin Ursan Delaclit, care, în timp ce interpreta arii celebre, a schiţat portretele copilaşilor din Asociaţia „Freamăt de speranţă”.

Mulţumirile organizatorilor se îndreaptă către sponsorii evenimentului: BCR, Grădina Mariajelor, firma de catering La Nusa, Alboi Veta, Yulmis Foto, SC Dumilav Hojda Mitică. „Prin acest proiect se doreşte sensibilizarea comunităţii şi implicarea membrilor acesteia în înţelegerea şi sprijinirea copiilor, tinerilor şi adulţilor cu nevoi speciale pentru integrarea optimă în comunitate şi adunarea de fonduri necesare pentru proiectul <Centrul de recuperare din Bucovina> - un centru atât de necesar comunităţii noastre. Mulţumim tuturor şcolilor, liceelor şi grădiniţelor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment şi tuturor participanţilor”, a completat Anca Crăciun.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de oameni au participat la evenimentul caritabil ”Îmbrăţişări gratuite”.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 500 de oameni au participat la evenimentul caritabil ”Îmbrăţişări gratuite”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei