Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 oct 2017 - Anul XXII, nr. 247 (6663)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sezon

Şoferii, avertizaţi cu privire la amenzile mari pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a transmis un avertisment conducătorilor auto cu privire la dotarea autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă, dar şi cu privire la amenzile mari care se vor da pentru cei care ignoră această regulă absolut necesară pentru siguranţa traficului.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a amintit că legislaţia în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile. Practic, dacă mâine de exemplu ar ninge, iar carosabilul ar fi acoperit cu strat de zăpadă, maşinile ar trebuie să fie echipate deja obligatoriu cu pneuri de iarnă. De asemenea, în astfel de condiţii, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate şi cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 1.125 şi 2.500 de lei. Mai mult, se reţine şi certificatul de înmatriculare al autovehiculului. Acesta se recapătă doar după ce şoferul schimbă cauciucurile respectivului autovehicul şi face dovadă în acest sens.

Comisarul Epureanu a atras atenţia că în acest sezon rece se va pune un accent deosebit pe verificarea pneurilor şi a calităţii acestora şi se vor aplica cu prioritate amenzi, în locul avertismentelor care s-au dat preponderent în ultimii ani.

Când partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, poliţiştii vă recomandă să circulaţi cu o viteză care să vă permită să opriţi în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

„Pe toată perioada sezonului rece vom fi în trafic cu efective sporite pentru fluidizarea circulaţiei şi vom aplica legea cu stricteţe pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi salvarea de vieţi”, a transmis Ionuţ Epureanu.

Încă de ieri, în zona înaltă a DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, carosabilul era acoperit cu strat de zăpadă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii, avertizaţi cu privire la amenzile mari pentru lipsa cauciucurilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 5238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Şoferii, avertizaţi cu privire la amenzile mari pentru lipsa cauciucurilor de iarnă3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei