Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Primarul din Siret este nemulţumit de modul în care CNAIR reabilitează un drum naţional de beton de la intrarea în oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Siret, Adrian Popoiu, se declară total nemulţumit de modul în care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reabilitează Drumul Naţional 2, pe porţiunea betonată de la intrarea în oraş dinspre Suceava. Adrian Popoiu a arătat că pe un tronson de drum de 1,3 kilometri, de la intrarea în oraş şi până în centrul acestuia, drumul este aproape impracticabil. Popoiu a precizat că instituţia pe care o conduce a făcut numeroase demersuri la CNAIR pentru reabilitarea şi modernizarea întregii porţiuni de drum, însă în cele din urmă investiţia a fost aprobată doar pentru schimbarea dalelor din beton.

El a arătat că primăria i-a transmis încă de la începutul acestui an o adresă ministrului Transporturilor în care se arată faptul că modernizarea în totalitate a acestui tronson de drum betonat este extrem de importantă, având în vedere că numai în anul 2016 această porţiune a fost tranzitată de peste 100.000 de camioane şi alte vehicule de mare tonaj. Adrian Popoiu a mai precizat că acest tronson de drum nu a mai fost modernizat încă din anul 2004, el atrăgând atenţia că în condiţiile în care DN 2 are o importanţă strategică pentru această zonă se impune reabilitarea lui în viitorul imediat apropiat. „La primărie au fost înregistrate nenumărate plângeri ale cetăţenilor, transportatorilor, reprezentanţilor societăţii civile şi ale instituţiilor care au ca rol păstrarea siguranţei rutiere, şi nu numai, cu privire la distrugerile autoturismelor care au circulat pe această porţiune a DN 2, un drum practic impracticabil. Mai mult, şi locuinţele şi clădirile unor instituţii care se află pe traseul DN 2 au ajuns să se deterioreze vizibil în urma traficului îngreunat al autovehiculelor de mare tonaj mare pe un drum afectat puternic de gropi şi, mai mult, calitatea vieţii şi confortul locuitorilor sunt profund afectate”, a spus Adrian Popoiu.

 

Adrian Popoiu: „Se lucrează efectiv în bătaie de joc”

Primarul din Siret a arătat că într-un răspuns transmis în luna mai a.c. de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se precizează că în condiţiile existenţei unor limite de cheltuieli aprobate pentru activitatea de întreţinere, în prima parte a acestui an urmau să se realizeze doar lucrări de întreţinere curente. „Pentru punerea în ordine a sectorului de drum care traversează oraşul Siret s-a estimat un necesar de lucrări care au fost incluse în contractul subsecvent de întreţinere pe timp de vară, încheiat în luna martie 2017, lucrări care vor demara imediat ce condiţiile meteorologice vor permite”, se arăta în documentul CNAIR care a fost transmis Primăriei Siret. Adrian Popoiu a spus că pentru porţiunea din DN 2 de la intrarea în Siret dinspre Suceava s-au aprobat doar lucrări de refacere a dalelor de beton pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi.

Adrian Popoiu a spus că deşi lucrările pe porţiunea betonată a DN 2 au început efectiv la mijlocul lunii septembrie a.c., acestea au decurs într-un ritm extrem de greu. „Înlocuirea doar a unor plăci de beton nu rezolvă problema acestui drum, care trenează de ani de zile. Oricum, se lucrează efectiv în bătaie de joc. Lumea dă vina pe noi, însă trebuie să se ştie că DN 2 nu ţine de primărie, ci de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere”, a arătat primarul oraşului Siret. El consideră că în loc să cheltuiască banii pe reparaţii ineficiente ale acestui tronson, CNAIR ar trebuie să aloce fonduri pentru modernizarea în totalitate a porţiunii betonate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Siret este nemulţumit de modul în care CNAIR reabilitează un drum naţional de beton de la intrarea în oraş.
 Vizualizări articol: 4162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul din Siret este nemulţumit de modul în care CNAIR reabilitează un drum naţional de beton de la intrarea în oraş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei