Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 oct 2017 - Anul XXII, nr. 238 (6654)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă doi după gratii

Doi infractori din Șcheia, o fată de 14 ani şi un tânăr de 23 de ani, închişi în urma unor condamnări definitive

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 23 de ani şi o fată de 14 ani, din Șcheia, ambii din familii de etnie romă, cu mulţi membri care au antecedente penale, au fost ridicaţi de poliţişti în baza unor condamnări definitive.

Vasile Sabin Cuţitariu, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 3 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare, într-un dosar de furt. Tânărul avea mai multe condamnări la activ, care au fost contopite, astfel că a rezultat pedeapsa cu executare amintită.

În privinţa fetei de 14 ani, care provine din familia de romi Bozomală, aceasta a fost condamnată la măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an şi 2 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi tâlhărie.

Ca mod de operare, fata de doar 14 ani tâlhărea oameni în municipiul Suceava. Victimele erau copii, vârstnici sau alte persoane din categorii vulnerabile.

De exemplu, două dintre fapte au fost comise asupra unor bărbaţi băuţi. Fata de 14 ani a acţionat împreună cu o altă fată din Șcheia, în vârstă de 19 ani.

Unuia i-au furat un lanţ de aur în valoare de 2.000 de lei, iar altuia un telefon mobil şi o sumă de bani, prejudiciul total fiind de circa 5.600 de lei. Faptele au fost comise în lunile februarie şi martie ale acestui an. 

Minora a putut fi pusă sub acuzare la o vârstă atât de fragedă după ce a fost expertizată psihiatric şi s-a stabilit că are discernământ. De asemenea, judecătorii au ţinut cont de gravitatea faptelor, furturi comise cu violenţă.

În baza hotărârilor instanţelor de judecată, poliţiştii au format, marţi, echipe de căutare. Tânărul de 23 de ani a fost ridicat de la Șcheia, în cazul acestuia poliţiştii de la Șcheia apelând şi la o grupă de „mascaţi” de la Serviciul de Acţiuni Speciale, având în vedere că l-au reţinut în comunitatea de romi. Fata de 14 ani a fost găsită în cartierul George Enescu din municipiul Suceava.

Fata de 14 ani urma să fie transportată la Centrul de Reeducare Buziaş, în timp ce Vasile Sabin Cuţitariu a fost predat Penitenciarului Botoşani, unde îşi va executa pedeapsa.

În ultimele luni, mai mulţi autori de furturi din Șcheia, în majoritate romi, au ajuns după gratii, în urma unor condamnări definitive ale instanţelor de judecată. Printre ei au fost şi minori, ceea ce nu prea s-a întâmplat până acum. Mulţi infractori din Șcheia îşi făcuseră obiceiul de a-i trimite la furat pe copii, bazându-se pe faptul că aceştia nu ajung după gratii.

O realitate incontestabilă este că situaţia infracţională din Șcheia s-a schimbat mult în bine în ultimele luni. Pe de o parte, pe fondul suplimentării numărului de poliţişti la Șcheia, numărul de furturi a scăzut foarte mult, în unele perioade chiar spre zero. Totodată, poliţiştii detaşaţi la Șcheia au lucrat mult mai mult şi la finalizarea dosarelor de furt. În fine, ajutorul a venit şi de la instanţele de judecată, care au finalizat cu condamnări mai multe dosare privind inculpaţi pentru furturi sau tâlhării din Șcheia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi infractori din Șcheia, o fată de 14 ani şi un tânăr de 23 de ani, închişi în urma unor condamnări definitive.
 Vizualizări articol: 2929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Doi infractori din Șcheia, o fată de 14 ani şi un tânăr de 23 de ani, închişi în urma unor condamnări definitive5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei