Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 aug 2017 - Anul XXII, nr. 196 (6612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Administratorul unei firme de construcţii drumuri, trimis în judecată pentru o evaziune de peste 700.000 de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un afacerist din Rădăuţi care deţine o firmă care are ca profil de activitate efectuarea de lucrări de construcţii a drumurilor a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava într-un dosar de evaziune fiscală în formă continuată.

Vasile Constantin Lazăr, administrator al firmei Cosadel, cu puncte de lucru în Rădăuţi şi Marginea, este acuzat că a produs un prejudiciu de peste 700.000 de lei, prin efectuarea de operaţiuni fictive cu carburanţi. La afacerea ilegală ar fi participat şi un om de afaceri din Bucureşti, Cristian Chelu, care a fost trimis şi el în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Vasile Constantin Lazăr a fost timp de două mandate şi consilier local la Rădăuţi.

 

Operaţiuni fictive în valoare de 1,75 milioane de lei, cu directa complicitate a bucureşteanului

Procurorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că societatea este înfiinţată din 1998, iar încă din 2004 administrator este Constantin Vasile Lazăr. De-a lungul anilor, societatea s-a aprovizionat în mod constant cu diverse cantităţi de combustibil.

Din cercetările efectuate de comisari ai Gărzii Financiare Suceava, care au descoperit firul neregulilor în urma unui control inopinat, a rezultat că în perioada decembrie 2010-decembrie 2011, administratorul Lazăr a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii şi alte operaţiuni de achiziţie de carburanţi, de la o firmă din Bucureşti, administrată de celălalt inculpat, Cristian Chelu.    

Ancheta a arătat că achiziţiile făcute în baza a 24 de facturi şi avize de însoţire a mărfii, pentru cantitatea de peste 440.000 de litri de motorină, în valoare de 1.757.093 lei, au fost fictive.

Prin această operaţiune, au fost majorate nejustificat cheltuielile societăţii, pentru deducerea nejustificată a TVA-ului, susţin anchetatorii.

„În această modalitate, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 702.837 lei,  prin deducerea ilegală a TVA în sumă de 421.702 lei şi sustragerea de la plata impozitului pe profit în sumă de 281.135 lei”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au subliniat că rolul complicelui Cristian Chelu a fost esenţial, prin furnizarea de facturi fiscale şi avize de însoţire false.

„De asemenea, inculpatul Chelu Cristian i-a furnizat lui Lazăr Constantin Vasile contul bancar al societăţii pentru a se efectua o aşa-zisă plată a operaţiunilor fictive, pentru a crea aparenţa de legalitate şi realitate, însă sumele de bani virate cu titlu de plăţi au fost retrase în numerar în cea mai mare parte, nefiind folosite în activitatea economică a societăţii aşa-zis furnizoare”, au mai explicat procurori.

 

Omul de afaceri din Rădăuţi a achitat întreg prejudiciul

Comisarii din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Suceava au constatat că în cauză a fost vorba de un adevărat circuit economic fictiv, bine pus la punct, care a dus la un prejudiciu foarte mare.

Un amănunt important de precizat este că întregul prejudiciu stabilit în urma anchetei comisarilor Gărzii Financiare, sub coordonarea procurorului de caz, a fost achitat integral de societatea din Rădăuţi. Prin această acoperire integrală a prejudiciului inculpatul a recunoscut practic acuzaţiile, însă şi-a asigurat şi un proces în care are mult mai multe şanse de a scăpa cu o pedeapsă uşoară. 

Procesul din acest caz va începe la Tribunalul Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul unei firme de construcţii drumuri, trimis în judecată pentru o evaziune de peste 700.000 de lei.
 Vizualizări articol: 3701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratorul unei firme de construcţii drumuri, trimis în judecată pentru o evaziune de peste 700.000 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei