Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 aug 2017 - Anul XXII, nr. 196 (6612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Actualizare

Măsură fără precedent în industria românească a lemnului, la Holzindustrie Schweighofer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul Timflow de monitorizare prin GPS a transporturilor de buştean a primit o actualizare importantă, după patru luni de la implementare, mai precis, utilizatorii înregistraţi pe www.timflow.com au acces direct la toate transporturile de buştean livrate la o anumită fabrică într-o anumită dată, doar alegând data şi destinaţia respectivă. Actualizarea este o măsură fără precedent în industria românească a lemnului, în condiţiile în care nici o altă companie nu mai oferă acelaşi grad de transparenţă pentru public, se arată într-un comunicat primit de la Holzindustrie Schweighofer.

În luna aprilie, Holzindustrie Schweighofer a implementat Timflow, un sistem GPS pentru monitorizarea transparentă a livrărilor de buştean, unic în industria europeană a lemnului. Sistemul reprezintă măsura centrală a planului de acţiuni al companiei pentru lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale din România şi permite monitorizarea completă a parcursului transporturilor, de la punctul de încărcare până la poarta fabricii. Informaţiile colectate, care includ datele GPS şi fotografii ale încărcăturii, sunt disponibile publicului la www.timflow.com. Accesibilitatea datelor a fost extinsă semnificativ prin dezvoltarea sistemului, pentru maximizarea transparenţei.

 

Cu Timflow 2.0, livrările de buştean sunt transparente pentru toată lumea

Înainte, persoanele interesate trebuiau să cunoască data de livrare şi numărul de înmatriculare al camionului pentru a putea accesa datele specifice ale livrării de buştean. Prin ultima actualizare a sistemului Timflow, procesul de obţinere a acestor date a fost simplificat semnificativ, doar selectând fabrica şi data de interes, utilizatorii înregistraţi pot obţine toate informaţiile despre toate camioanele care au livrat buşteni la fabrica şi data respectivă. Această ofertă este absolut unică în industria românească.

 

Bine primit de furnizori

De pe 3 aprilie 2017, Holzindustrie Schweighofer le-a cerut tuturor furnizorilor să participe la sistemul Timflow. Foarte puţini dintre aceştia au decis să nu participe şi, drept urmare, au fost excluşi din lanţul de aprovizionare a companiei. În prezent, 660 de camioane sunt echipate cu dispozitivele GPS. În fiecare zi, o medie de 91 de transporturi sunt verificate la porţile fabricilor Holzindustrie Schweighofer, controalele însumând 7 ore pe zi pentru fiecare fabrică.

Dan Bănacu, general manager la Holzindustrie Schweighofer România, a declarat: „Efortul a meritat, cu siguranţă. Încă de la implementare, Timflow a fost bine receptat de furnizorii noştri. Până în prezent nici o livrare nu a trebuit să fie respinsă, doar în foarte puţine cazuri furnizorilor li s-a reamintit că trebuie să înregistreze fotografii ale încărcăturii de o calitate mai bună”. În total, aproximativ 130.000 de euro au fost investiţi în dezvoltarea şi implementarea sistemului Timflow. Alături de Timflow, utilizat în prezent doar de Holzindustrie Schweighofer, sistemele SUMAL şi Inspectorul Pădurii rămân, desigur, vitale pentru o industrie a lemnului transparentă şi sustenabilă în România.

 

Grupul Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn

Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de viscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsură fără precedent în industria românească a lemnului, la Holzindustrie Schweighofer.
 Vizualizări articol: 6206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Măsură fără precedent în industria românească a lemnului, la Holzindustrie Schweighofer1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei