Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 aug 2017 - Anul XXII, nr. 196 (6612)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jocuri politice

PNL şi PSD şi-au dat mâna şi l-au trântit din funcţie pe viceprimarul din Broşteni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viceprimarul oraşului Broşteni, Vasile (Vili) Rusu, a fost demis miercuri în urma şedinţei de Consiliu Local. La şedinţă au fost prezenţi 13 consilieri, iar votul pentru demitere a fost covârşitor: 12 la 1, în condiţiile în care şi Vasile Rusu a avut drept de vot.

Chiar dacă era nevoie de o majoritate de două treimi pentru demitere, acest lucru nu s-a dovedit o piedică, şi asta pentru că aleşii PNL, şapte la număr, au colaborat cu cei de la PSD, patru la număr, şi cu Marcel Hlihor, din partea ALDE, cel care a şi iniţiat proiectul de Hotărâre de Consiliu Local pentru demiterea lui Vasile (Vili) Rusu.

Fostului viceprimar i s-a reproşat lipsa de implicare în viaţa comunităţii şi pasivitatea vizavi de atragerea de fonduri şi investitori.

„Eu spun că mi-am făcut treaba cum trebuie. Am fost la Bucureşti pentru a semna contracte pentru zona noastră, dar văd că toate aceste lucruri sunt trecute cu vederea”, a spus Vasile Rusu.

Ales pe listele PRU, Vasile Rusu a rezistat în funcţia de viceprimar mai puţin de un an. El a fost ales pe 12 septembrie 2016, la trei luni după alegerile locale din iunie.

Practic, a fost ultimul moment în care se puteau alege viceprimarul şi comisiile de specialitate după ce toate şedinţele anterioare s-au soldat cu un balotaj, în care exista o egalitate perfectă de voturi, şapte la şapte.

În această situaţie de egalitate perfectă s-a ajuns după ce al 15-lea consilier local, independentul Constantin Hîj, nu a fost validat în funcţie. Deşi a obţinut voturile care să-i permită să ocupe funcţia de consilier local, Hîj nu şi-a desemnat mandatar financiar pentru alegerile din iunie, aşa cum prevede legea electorală.

Vasile Rusu este la a doua experienţă de acest fel. El a mai ocupat funcţia de viceprimar şi în mandatul anterior. A fost ales în funcţie în iunie 2013 şi a rezistat până în decembrie 2014, când s-a luat decizia demiterii cu 10 voturi „pentru”, o abţinere, iar alţi patru consilieri au fost absenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL şi PSD şi-au dat mâna şi l-au trântit din funcţie pe viceprimarul din Broşteni.
 Vizualizări articol: 2302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PNL şi PSD şi-au dat mâna şi l-au trântit din funcţie pe viceprimarul din Broşteni1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei