Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mai 2017 - Anul XXII, nr. 101 (6517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sfârşit de drum

Elevul de 17 ani care s-a spânzurat va fi înmormântat în satul natal, prin contribuţie publică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevul de 17 ani care s-a spânzurat joi după-amiază între blocurile cartierului Burdujeni era de doi ani elev al Centrului Școlar de Educaţie Incluzivă (CSEI) din acelaşi cartier sucevean. El ajunsese aici în cel de-al doilea semestru al clasei a IX-a, fiind transferat de la Centrul de Plasament din Gura Humorului.

Alarma a fost dată în jurul orei 16.40 , când o femeie a sunat la 112, anunţând faptul că în spatele blocului 47 de pe strada Prieteniei a găsit o persoană spânzurată. La locul tragediei a fost identificat Florin Răileanu, de 17 ani, elev în clasa a X-a la CSEI Suceava, unde locuia în internat. Cercetările au arătat că adolescentul a fost găsit spânzurat între blocul 47  şi punctul termic din spate, într-un spaţiu de doar 45 cm, de un fier beton care ieşea din peretele exterior al punctului termic.

 

Anchetă pentru a se stabili cum a reuşit adolescentul să părăsească internatul şi să ajungă la acest gest extrem

Cazul a fost preluat de poliţişti, care au deschis un dosar penal şi urmează să afle ce anume l-a determinat pe adolescent să ajungă la acest gest extrem. Având în vedere că tânărul locuia în internatul şcolii, poliţiştii au stat de vorbă cu Gabriela Lupaşcu, directoarea instituţiei, care le-a povestit acestora că adolescentul avea o deficienţă mintală moderată şi anumite tulburări de comportament, urmând un tratament de consiliere psihologică. În urmă cu o lună de zile, ea fusese cu tânărul la poliţie, după ce a fost prins de oamenii legii cu prenadez. În ceea ce priveşte locul în care a fost găsit mort tânărul de 17 ani, se pare că acesta nu a plecat pe poartă în mod legal, ci a sărit gardul instituţiei. Despre problemele de comportament ale tânărului de 17 ani ştia toată şcoala, însă după episodul în care a fost prins cu prenadez, nimeni nu a luat vreo măsură de internare a sa pentru dezintoxicare sau într-un centru de boli psihice. Cu toate aceste probleme ştiute de multă lume, nimeni însă nu a crezut că băiatul îşi va pune capăt zilelor, cu atât mai mult cu cât colegii îşi amintesc că în acea zi adolescentul era într-o stare psihică bună. La toate aceste întrebări va încerca să găsească răspuns o comisie constituită la nivelul şcolii.

 

Ajuns într-un centru de plasament, după ce fusese lăsat de izbelişte de părinţi

Florin Răileanu a intrat în sistemul de protecţie a copilului în urmă cu nouă ani, când băiatul, atunci în vârstă de 8 ani, şi cele două surori ale sale, de 10 şi 7 ani, au fost internaţi în regim de urgenţă într-un centru de plasament. Ei locuiseră cu toţii într-o casă din oraşul Liteni, satul Roşcani, împreună cu mama lor şi cu tatăl celor două fete. La un moment dat, mama copiilor a plecat la muncă în străinătate, lăsând copiii în grija concubinului ei. Acesta pleca în perioada de vară cu oile la păşunat, cei trei copii rămânând fără îngrijire şi supraveghere. Gheorghe Clipa, consilier de asistenţă socială în cadrul Primăriei Liteni, a spus: ”Cei trei copii au fost instituţionalizaţi pentru că nu aveau îngrijire părintească. În urma anchetei sociale făcute la locuinţa copiilor, am constatat că aceştia se aflau mai tot timpul pe drumuri, încercând să supravieţuiască condiţiilor precare de acasă. Propunerea pentru o măsură de urgenţă a fost făcută pentru toţi cei trei copii deodată.”

Florin a ajuns în centrul de Plasament ”Speranţa” din Suceava şi din cauza neadaptării şcolare şi a tulburărilor de comportament, a trecut prin mai multe instituţii şcolare de-a lungul anilor, în ultima perioadă fiind şcolarizat la CSEI Suceava. Deşi era agresiv cu ceilalţi copii, şedinţele de consiliere din ultima perioadă îl făcuseră destul de cooperant, povestind consilierilor că vrea să continue studiile. Reprezentanţii Protecţiei Copilului au solicitat colaborarea într-o echipă mixtă la anchetarea motivelor care au condus la acest gest regretabil.

 

Adolescentul va fi înmormântat la Roşcani, cu sprijinul autorităţilor

Trupul neînsufleţit al tânărului de 17 ani va ajunge în localitatea Roşcani din oraşul Liteni, unde va fi depus în capela bisericii. Autorităţile au reuşit să-i anunţe tatăl despre nenorocire şi încearcă să dea o mână de ajutor la înmormântarea creştinească a tânărului. Un ajutor de înmormântare va primi família şi din partea Primăriei Oraşului Liteni. În acelaşi timp au fost anunţate şi surorile tânărului, care vor beneficia de consiliere şi susţinere pentru a depăşi aceste momente grele şi pentru a participa la înmormântarea fratelui lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul de 17 ani care s-a spânzurat va fi înmormântat în satul natal, prin contribuţie publică.
 Vizualizări articol: 8859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Elevul de 17 ani care s-a spânzurat va fi înmormântat în satul natal, prin contribuţie publică2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei