Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 mai 2017 - Anul XXII, nr. 101 (6517)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Program european

Un proiect Erasmus derulat de şcoala din Adâncata a obţinut cel mai mare punctaj la Concursul Naţional „Made for Europe”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 25-28 aprilie, la Craiova s-a desfăşurat faza naţionalăa Concursului Naţional ,,Made for Europe”, ediţia a XI-a, competiţie ce se adresează unităţilor şcolare care au finalizat proiecte cu finanţare europeană prin Programul Erasmus plus (programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport), eTwining sau alte programe, în anul şcolar anterior. 

Evenimentul a reunit cele mai bune produse finale realizate de elevi şi rezultate în urma participării la parteneriatele europene. Au participat100 de unităţi şcolare, fiecare cu câte un echipaj format din elev şi coordonator proiect, prezentându-se 119 produse finale.

Premiul I şi cel mai mare punctaj din concurs i-a aparţinut elevei Valentina Șfabu, din clasa a III-a, de la Școala Gimnazială „Ioan Băncescu” Adâncata, care a prezentat produsul final cartea - auxiliar ”My first dictionary” (Primul meu dicţionar) din cadrul parteneriatului strategic Erasmus plus, Acţiune cheie 2, cu titlul „Puppets mission: childhood without borders” (Păpuşile cu misiune: copilărie fără frontiere). Eleva a fost coordonată de prof. Lavinia Ocsana Palaghianu.

În concurs, Suceava a mai fost reprezentată de Ana-Maria Covaliu, din clasa a XII-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, care a prezentat produsul final Ghid de bune practici “Simulation for entrepreneurship” din cadrul parteneriatului strategic Erasmus plus, Acţiune cheie 2, cu titlul ,,Simulation for entrepreneurship – (ENTRE4FUTURE)". Eleva a fost recompensată cu premiul al III-lea, fiind coordonată de prof. Carmen Constanţa Cheaburu. 

Inspectorul de proiecte educaţionale al IȘJ Suceava, prof. Lidia Acostoaie, membru în Comisia Naţională MEN, a menţionat că „a fost o competiţie care s-a bucurat de o prezenţă deosebită şi care şi-a dorit să pună în valoare inteligenţa şi creativitatea elevilor şi a cadrelor didactice. Au fost în competiţie proiecte europene de succes, produse inedite, copii, tineri şi dascăli implicaţi care urmăresc viziunea Agenţiei naţionale pentru programe comunitare în domeniul educaţiei şi formării profesionale - „Transformăm România prin învăţare!”. Judeţul Suceava este în frunte cu cel mai mare punctaj, 205,41 din 210 posibile, iar mulţumirile merg spre toate părţile implicate – copii,  profesori, părinţi, organizatori”.

Ediţia din 2017 a concursului „Made for Europe” a avut o încărcătură simbolică aparte. Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi  20 de ani de când unităţile de învăţământ din România participă la aceste programe europene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un proiect Erasmus derulat de şcoala din Adâncata a obţinut cel mai mare punctaj la Concursul Naţional „Made for Europe”.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un proiect Erasmus derulat de şcoala din Adâncata a obţinut cel mai mare punctaj la Concursul Naţional „Made for Europe”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei