Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2017 - Anul XXII, nr. 36 (6452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scurtcircuite

Trei incendii izbucnite marţi, în judeţ, au făcut pagube importante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Efectul termic al curentului electric a dus la izbucnirea unor incendii marţi, în judeţ, care au provocat pagube importante proprietarilor. La două dintre acestea pompierii au constatat că de vină au fost instalaţiile electrice ale imobilelor, iar cel de-al treilea a fost provocat de un scurtcircuit produs la sistemul electric al unui autoturism.

Într-un prim caz, focul a izbucnit înainte de prânz, într-o anexă a locuinţei unei familii din comuna Suceviţa, fiind semnalat de proprietarul casei, un bărbat de 67 de ani. Cercetările au arătat faptul că, în cursul dimineţii, bărbatul şi soţia sa au plecat până în localitatea Vicovu de Sus. Acasă nu rămăsese nimeni, iar în jurul orei 11.30, când cei doi s-au întors la locuinţă, au constatat că în încăperile unei anexe a casei izbucnise un incendiu.

Bărbatul a reuşit să stingă până la urmă focul care ardea mocnit şi care a distrus o parte din lucrurile existente în încăpere, producând pagube estimate la circa 6.000 de lei. La faţa locului s-a constatat că incendiul izbucnise din cauza unui scurtcircuit produs în instalaţia electrică a anexei.

Un alt incendiu a izbucnit în aceeaşi dimineaţă şi a afectat de această dată bucătăria unei cabane de vânătoare din zona comunei Horodnic de Sus. Focul a fost observat de un tehnician silvic, care, în jurul orei 09.00, la intrarea în clădire, a observat că pereţii erau acoperiţi de un strat negru de funingine şi fum provenite de la un incendiu mocnit. Un echipaj de pompieri sosit la faţa locului a depistat cauza incendiului ca fiind efectul termic al curentului electric produs în instalaţia electrică a clădirii. În urma incendiului au fost afectate parţial trei combine frigorifice, un boiler electric şi a fost distrusă în totalitate o maşină de spălat vase.

Marţi seara, printr-un apel la 112 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la un garaj situat în cătunul Gura Negrii, din apropierea municipiul Vatra Dornei. Cercetările au stabilit că garajul aparţine unui bărbat care în momentul izbucnirii incendiului avea autoturismul Citroen Xantia parcat în interior. În jurul orei 19.00, acesta a observat că de sub capota autoturismului ieşea fum, iar în momentul în care a ridicat capota flăcările s-au propagat cu rapiditate în exteriorul maşinii şi la pereţii garajului. Proprietarul a încercat să stingă incendiul cu un extinctor, însă a suferit arsuri la mâna stângă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. La faţa locului a fost nevoie de intervenţia pompierilor, care au acţionat cu două autospeciale şi au reuşit lichidarea incendiului în jurul orei 21.00. Focul a distrus întreg garajul şi autoturismul, prejudiciul fiind estimat la circa 10.000 de lei. Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului un scurtcircuit la sistemul electric al autoturismului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei incendii izbucnite marţi, în judeţ, au făcut pagube importante.
 Vizualizări articol: 2375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei incendii izbucnite marţi, în judeţ, au făcut pagube importante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei