Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2017 - Anul XXII, nr. 24 (6440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demersuri

Parlamentarii PNL Suceava solicită prin amendamente la buget fonduri pentru proiecte mari de infrastructură rutieră şi sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava şi al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că parlamentarii liberali vor depune mai multe amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2017, pentru alocarea fondurilor necesare unor investiţii importante în domeniul infrastructurii. Gheorghe Flutur a precizat că amendamentele depuse sunt semnate şi susţinute de toţi parlamentarii PNL de Suceava, senatorul Daniel Cadariu şi deputaţii Ioan Balan, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu şi Dumitru Mihalescul.

Printr-un prim amendament, parlamentarii liberali solicită suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cu suma de 27 de milioane de lei pentru acoperirea întregii valori rămase de finanţat, de 63 de milioane de lei, pentru finalizarea în cursul acestui an a şoselei de centură a Sucevei. „În proiectul de buget este prevăzută doar suma de 36 de milioane de lei, iar valoarea rămasă de finanţat este de 63 de milioane de lei. Din acest motiv solicitarea noastră este de a se suplimenta alocarea bugetară cu 27 de milioane de lei, reprezentând diferenţa necesară finalizării investiţiei în anul 2017”, a explicat Flutur.

El a arătat că un alt amendament a fost făcut tot pentru un proiect important de infrastructură din judeţ, respectiv şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi. Prin amendamentul depus, parlamentarii PNL de Suceava solicita suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 50 de milioane de lei pentru şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi. „În proiectul de buget nu se prevăd sume pentru anul 2017 pentru această investiţie, iar devierea traficului greu care tranzitează judeţul prin zona municipiului Rădăuţi este absolut necesară”, a spus Flutur, care a arăta că suma poate fi alocată prin diminuarea aceleiaşi valori din capitolul „Acţiuni generale” din bugetul Ministerului Transporturilor.

Gheorghe Flutur a arătat că parlamentarii liberali mai solicită suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 50 de milioane de lei pentru întocmirea documentaţiei şi demararea lucrărilor la tronsonul Siret – Suceava –Paşcani al Drumului Expres Siret-Suceava-Paşcani-Bacău-Buzău-Ploieşti, cu legătura la Bucureşti. În acelaşi timp, parlamentarii PNL Suceava au mai solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Turismului cu suma de 14 milioane de lei pentru finalizarea atât a lucrărilor la primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, cât şi pentru începerea lucrărilor la cel de-al doilea tronson. „Prin aprobarea acestui amendament, suma totală alocată pentru anul 2017 urmează să devină 18,9 milioane de lei, 8,9 milioane de lei pentru finalizarea primului tronson şi 10 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la tronsonul al doilea”, a arătat Gheorghe Flutur.

Pe lângă aceste amendamente, parlamentarii PNL Suceava au solicitat şi suplimentarea fondurilor alocate de la Ministerul Sănătăţii pentru finalizarea Spitalului Municipal Fălticeni, cu suma de 12 milioane de lei. Un alt amendament a fost depus pentru alocarea de fonduri suplimentare de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, de 15 milioane de lei, pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă din municipiul Suceava. Preşedintele CJ Suceava a spus că şi Căminul pentru persoane vârstnice din Solca a fost inclus pe lista de amendamente ale parlamentarilor PNL, suma solicitată fiind de 700.000 de lei. Gheorghe Flutur a arătat că un amendament pe care parlamentarii suceveni îl vor susţine este pentru alocarea de la buget a sumelor necesare pentru salariile angajaţilor Consiliului Judeţean şi din instituţiile subordonate ca urmare a creşterilor salariale, suma solicitată fiind de 36,2 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PNL Suceava solicită prin amendamente la buget fonduri pentru proiecte mari de infrastructură rutieră şi sănătate.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii PNL Suceava solicită prin amendamente la buget fonduri pentru proiecte mari de infrastructură rutieră şi sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei