Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2017 - Anul XXII, nr. 24 (6440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din ce în ce mai mulţi

Trei romi din Șcheia, în arestul poliţiei judeţene pentru furturi din locuinţe şi din maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, o tânără în vârstă de 22 de ani şi un minor de 15 ani, toţi de etnie romă, din Șcheia, au ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pentru fapte de furt comise în municipiul Suceava. Toţi  au la activ şi alte dosare penale pentru furt, iar doi sunt recidivişti. O constatare îngrijorătoare a poliţiştilor este că romii din Șcheia reprezintă cea mai mare problematică la nivel de furturi în municipiul Suceava. În mare majoritate este vorba de furturi, din autoturisme, din locuinţe sau direct de la oamenii care merg pe stradă. Aceste din urmă fapte s-au transformat în mai multe rânduri în tâlhării, victimele fiind şi agresate pentru a putea fi deposedate de genţi sau telefoane. Victimele preferate de romii din Șcheia sunt persoanele vârstnice, care nu au o putere de reacţie prea mare.    

 

Cuplu de hoţi, ea de 22 de ani, el de 60 de ani

Cristina Elena Gherman, în vârstă de 22 de ani, şi Radu Rostoş, în vârstă de 60 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Suceava, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Cei doi au fost puşi sub acuzare pentru violare de domiciliu şi furt calificat, în cazul tinerei, respectiv complicitate la furt calificat, în cazul celui de-al doilea. Ca mod de operare, cei doi au intrat în casele unor vârstnici din Suceava şi au cerut o cană de apă sau să se încălzească, pretextând că sunt îngheţaţi de frig. În timp ce bărbatul a distras atenţia victimelor, tânăra a furat bani.

Cristina Elena Gherman este o veche cunoştinţă a poliţiştilor suceveni, încă de când era minoră. Ea a mai fost condamnată pentru fapte de furt şi violare de domiciliu. Și atunci, individa a pătruns în casele unor oameni şi, sub diferite pretexte, le-a distras atenţia şi le-a sustras sume de bani.

 

La 13 şi 15 ani, spărgători de maşini în Suceava

Într-un alt dosar, doi minori de etnie romă din Șcheia, unul în vârstă de 15 şi unul de 13 ani, au fost identificaţi ca autori ai unei spargeri dintr-un autoturism, faptă comisă pe 18 decembrie 2016. Atunci, din maşina unei tinere în vârstă de 24 de ani, din Frătăuţii Vechi, parcată pe strada Profesor Leca Morariu, în municipiul Suceava, a fost furat un portofel în care era suma de 5.500 de lei. Tânăra a făcut greşeala de a-şi lăsa portofelul în maşină, la vedere, iar cei doi autori au profitat din plin de această neglijenţă. Au spart un geam şi au furat portofelul, în care se aflau bani şi documente.

Dacă minorul de 13 ani nu răspunde penal pentru faptele sale, cel în vârstă de 15 ani, Gabriel O., a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în cursul zilei de marţi. Ieri, acesta a fost plasat sub control judiciar, iar dacă va mai comite vreun furt va fi arestat preventiv. 

De altfel, minorul de 15 ani este suspect şi de comiterea altor spargeri de maşini din Suceava înregistrate cu AN (autori necunoscuţi). 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei romi din Șcheia, în arestul poliţiei judeţene pentru furturi din locuinţe şi din maşini.
 Vizualizări articol: 2827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei romi din Șcheia, în arestul poliţiei judeţene pentru furturi din locuinţe şi din maşini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei