Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 feb 2017 - Anul XXII, nr. 24 (6440)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Manifestaţie

Peste 1.500 de suceveni de toate vârstele au protestat aseară pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Peste 1.500 de suceveni au protestat, miercuri seară, pe străzi şi în centrul municipiului Suceava faţă de adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului de modificare a Codurilor penale. Îndemnurile la proteste de pe Facebook au adus iniţial, la ora 17.00, în faţa Palatului Administrativ, circa 200 de oameni. Aici, protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului, a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, după care flancaţi de jandarmi au plecat în marş pe bulevardul Ana Ipătescu, spre Palatul de Justiţie, Primărie, apoi pe strada Universităţii, spre Catedrală şi din nou în Centru. Pe traseu, pe lângă sloganurile anti-PSD şi antiguvernamentale, oamenii au strigat apeluri la solidaritate, care au avut şi efect. ”Nu staţi la ferestre/ Veniţi la proteste!”, ”În casă e cald şi bine/ Noi strigăm şi pentru tine!”, ”Dacă vă pasă/ Ieşiţi din casă!”, ”Nu vrem salariu mărit/ Vrem s-avem guvern cinstit!”, ”DNA, DNA/ Noi suntem de partea ta!”, ”DNA, nu uita/ Asta e ancheta ta”, ”Dragnea, nu uita/ Aşteptăm şi cartea ta!”, ”Refuz, refuz/refuz acest abuz!”, ”Uniţi/ Salvăm/Toată România!” sunt doar câteva dintre sloganurile pe care oameni de toate vârstele le-au strigat aseară pe străzile Sucevei.

Pe strada Universităţii, numărul celor care au ieşit să-şi strige nemulţumirea faţă de măsura adoptată de Guvern s-a dublat, iar în faţa sediului PSD, de pe strada Meseriaşilor, a ajuns la aproximativ o mie. După modelul protestelor din Bucureşti, oamenii au ieşit şi la Suceava în stradă cu copii în braţe sau de mână, ori însoţiţi de câini, ceea ce a contribuit la imaginea de manifestare paşnică. 

Mai vehemenţi s-au arătat a fi în apropierea PSD, unde jandarmii au fost nevoiţi să formeze un cordon compact pentru a bloca accesul mulţimii pe strada unde se află sediul social-democraţilor suceveni.

 

DNA şi puşcăria au fost principalele urări ale protestatarilor pentru PSD

De la câteva zeci de metri distanţă, manifestanţii le-au transmis cu generozitate PSD-iştilor urări de ani grei de puşcărie, nenumărate huiduieli şi solicitări imperative de a părăsi guvernarea: ”PSD/Ciuma roşie”, ”Hoţii!”, ”DNA/Să vină să vă ia!”, ”Dragnea, nu uita/ România nu-i a ta!”. În semn de solidaritate cu cei care protestau, şoferii claxonau insistent.

Motivele care i-au scos pe oameni aseară în stradă sunt destul de diverse, dar au ca numitor comun antipatia faţă de PSD şi teama că în urma modificării Codurilor penale vor scăpa de pedeapsă politicieni corupţi şi că prin amintita ordonanţă de urgenţă se legiferează hoţia. ”Vreau să rămân în ţara asta şi să-mi cresc copiii aici. În condiţiile actuale, nu ştiu dacă se poate”, ne-a declarat Ștefan Crăciun.

„Am venit să luptăm pentru viitorul ei. E imposibil să ne fure aşa, pe faţă, având legea în spate”, ne-a spus o tânără mamă, Andreea, cu o fetiţă de câteva luni în braţe. Mama tinerei şi-a exprimat speranţa că în urma protestului vor fi mai puţini parlamentari şi cei care vor rămâne, să aibă salarii mai mici. ”Nu mai putem sta în casă”, ne-a declarat şi Bogdan Bulină, venit la protest însoţit de fiul său şi cu un elefant mov în braţe. Speranţa lui este să-i vadă la puşcărie ”pe toţi cei care ne fură de 27 de ani”.

”Suntem în stradă să ne apărăm ţara”, ne-a declarat o tânără, care crede că ”urmează să se schimbe guvernul, dacă ei nu ne ascultă”. ”Vor veni la guvernare alte partide, care au mai multă putere şi iniţiativă în direcţia noastră, a poporului”, este previziunea Alexandrei.

Ordonanţa adoptată de Guvern este ”o sfidare la adresa cetăţenilor”, este de părere Alexandru Istrati, unul dintre principalii organizatori ai protestului de ieri. A reuşit să convingă de acest lucru un număr foarte mare de suceveni, protestul de aseară fiind probabil unul dintre cele mai ample care au avut loc în Suceava ultimilor 10-15 ani.

Manifestanţii au stat în stradă până aproape de ora 21.00, dar după ora 20.00 numărul lor s-a redus până aproape de nucleul iniţial, adică circa 200. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.500 de suceveni de toate vârstele au protestat aseară pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 4863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 12 voturi
Peste 1.500 de suceveni de toate vârstele au protestat aseară pe străzile Sucevei4.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei