Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2016 - Anul XXI, nr. 178 (6291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Demersuri

PSD Suceava cere Guvernului tehnocrat acordarea subvenţiilor pentru agricultori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

PSD Suceava solicită actualului Guvern tehnocrat alocarea în cel mai scurt timp a subvenţiilor pentru agricultori. Problema întârzierii plăţii subvenţiilor a fost discutată la finalul săptămânii trecute în cadrul şedinţei Biroului Permanent al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, care a avut loc la Vatra Dornei. Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Alexandru Rădulescu, a precizat că fermierilor suceveni li s-a promis „în mod demagogic” faptul că îşi vor primi banii pe subvenţii, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici în momentul de faţă. „Organizaţia Judeţeană PSD solicită Guvernului tehnocrat acordarea în cel mai scurt timp a subvenţiilor pentru agricultori, fapt promis în mod demagogic şi încă neîmplinit, în ciuda tuturor asigurărilor date de ministrul Agriculturii şi preşedintele Consiliului Judeţean, în urma întâlnirii ce a avut loc la începutul lunii iulie la Suceava. Întârzierea cu peste jumătate de an a acordării acestor subvenţii îi pune într-o situaţie foarte dificilă pe producătorii agricoli locali, un alt fapt ce contravine interesului naţional”, a spus Alexandru Rădulescu. El a adăugat că social-democraţii solicită Consiliului Judeţean şi Prefecturii Suceava să insiste pe lângă partenerii lor din Guvernul tehnocrat pentru a se lua toate măsurile astfel încât subvenţiile pentru acest an să se acorde la timp, pentru a sprijini în mod real agricultorii români, aşa cum Guvernul condus de Victor Ponta a reuşit să facă în fiecare an.

„Prin intermediul parlamentarilor social-democraţi, Organizaţia Judeţeană PSD îşi reafirmă disponibilitatea de a sprijini Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava în demersurile ce se impun a fi întreprinse pe lângă Guvernul României în scopul rezolvării problemelor reale cu care se confruntă judeţul Suceava”, a precizat Alexandru Rădulescu.

Tot în cadrul şedinţei de la Vatra Dornei, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Ioan Stan, şi responsabilul de coordonarea activităţii organizaţiilor locale PSD din această zonă, Gheorghe Apetrei, au făcut o analiză a rezultatelor înregistrate la alegerile locale, remarcându-se aspectele pozitive, cum ar fi câştigarea funcţiilor de primar, viceprimar şi a majorităţii în consiliile locale în şase din cele 12 localităţi din zonă, dar şi aspectele negative. La acest capitol s-a arătat că în această zonă a judeţului PSD a obţinut numai 38% pentru lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean, dar şi ponderea extrem de redusă a consilierilor locali PSD în unele localităţi.

„S-au prezentat demersurile organizatorice realizate în ultima perioadă la nivelul fiecărei organizaţii locale PSD şi s-au stabilit o serie de măsuri ce trebuie luate în scopul stabilit şi asumat de toţi primarii şi preşedinţii de organizaţii locale prezenţi, cel de a câştiga alegerile parlamentare din 2016”, a afirmat Alexandru Rădulescu. El a mai declarat că în cadrul discuţiilor de la Vatra Dornei au fost prezentate problemele reale cu care se confruntă comunităţile locale, probleme pe care Organizaţia Judeţeană PSD le-a adus la cunoştinţă de mai multe ori, în ultima lună, Consiliului Judeţean şi Prefecturii Judeţului Suceava, cu rugămintea de a le introduce cu prioritate pe agenda de lucru, dar şi de a face toate demersurile necesare pentru rezolvarea acestora pe lângă partenerii lor din guvernul tehnocrat.

Rădulescu a subliniat faptul că PSD Suceava reiterează abordarea cu prioritate a problemei angajaţilor minei de uraniu din Crucea, social-democraţii arătând că măsurile luate până acum de actualul Guvern au fost extrem de superficiale. „Mai mult, într-o manieră ce se remarcă a fi potrivnică intereselor naţionale, acest Guvern a decis achiziţionarea de pe piaţa externă a minereului de uraniu, deşi există încă pe stoc minereu de uraniu tratat ce provine de la mina Crucea şi care prin vânzare ar contribui la menţinerea locurilor de muncă în această unitate”, a încheiat purtătorul de cuvânt al PSD Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava cere Guvernului tehnocrat acordarea subvenţiilor pentru agricultori.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
PSD Suceava cere Guvernului tehnocrat acordarea subvenţiilor pentru agricultori1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei copţi cu smântână Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, dar preparatul este foarte gustos.Avem nevoie de:1 kgardei copţi şi curăţaţi sau 2 borcane ardei copţi (pot fi ardei graşi, kapia sau... Citeşte