Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2016 - Anul XXI, nr. 178 (6291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

La biserica de lemn din Adâncata a fost vernisată expoziţia cu lucrările din tabăra de creaţie „Micii Iconari”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La biserica de lemn din Adâncata a fost vernisată, ieri, expoziţia cu lucrările realizate de copiii care au participat la ediţia de anul acesta a taberei de creaţie „Micii Iconari”. Evenimentul a avut loc în prezenţa preotului paroh Mitu Pascal, organizatorul taberei, a primarului din Adâncata, Viorel Cucu, precum şi a copiilor şi a părinţilor acestora. La tabăra de creaţie „Micii Iconari”, ajunsă la a şasea ediţie, au participat peste 70 de copii care în perioada 4-19 iulie au deprins tainele picturii de icoane, pe lemn sau sticlă. Copiii i-au avut ca profesori îndrumători pe Raluca Schipor, Florentina Anastasiu, Daniela Mitu şi Iulia Buraciuc.

Ieri, preotul paroh Mitu Pascal a ţinut să precizeze că vernisajul expoziţiei reprezintă un motiv de bucurie, ţinând să mulţumească tuturor celor care au sprijinit organizarea acestei tabere. „Vreau să mulţumesc părinţilor şi copiilor care au fost alături de noi în această tabără, autorităţilor locale, domnului primar Viorel Cucu, acesta fiind mereu lângă noi şi ne-a sprijinit în organizarea taberei”, a spus preotul Mitu Pascal. El a ţinut să adauge că îl bucură faptul că an de an tot mai mulţi copii vor să participe la tabăra „Micii Iconari”, anul acesta participanţii având şi posibilitatea de a vedea meşteşugurile populare, în atelierul de creaţie din apropierea bisericii de lemn „Sfântul Dumitru”.

La rândul său, primarul din Adâncata, Viorel Cucu, a declarat că tabăra de creaţie „Micii Iconari” a devenit un mijloc de promovare a acestei comune, având în vedere că la ea participă copii din întreg judeţul, iar tot mai multe persoane au început să cunoască şi să promoveze biserica de lemn „Sfântul Dumitru”, care este şi monument istoric. „Am făcut deja demersuri la Consiliul Judeţean Suceava, iar biserica de lemn este inclusă într-un circuit turistic judeţean. Şi mă bucură faptul că veniţi din întreg judeţul la această tabără, dar şi că ne promovaţi comuna. Datorită talentului dumneavoastră, comuna Adâncata devine din ce în ce mai cunoscută, iar prin acţiunea părintelui paroh şi prin ceea ce facem noi, administraţia locală, comuna înfloreşte an de an”, a spus primarul din Adâncata.

Evenimentul de ieri de la Adâncata a fost cel de-al doilea vernisaj al expoziţiei, lucrările copiilor fiind expuse pentru prima dată la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La biserica de lemn din Adâncata a fost vernisată expoziţia cu lucrările din tabăra de creaţie „Micii Iconari”.
 Vizualizări articol: 3009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La biserica de lemn din Adâncata a fost vernisată expoziţia cu lucrările din tabăra de creaţie „Micii Iconari”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei copţi cu smântână Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, dar preparatul este foarte gustos.Avem nevoie de:1 kgardei copţi şi curăţaţi sau 2 borcane ardei copţi (pot fi ardei graşi, kapia sau... Citeşte