Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2016 - Anul XXI, nr. 178 (6291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Ediţia a II-a

Şcoala de vară în limba engleză „English is FUN-tastic!”, la Colegiul de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava a avut loc, în perioada 18-22 iulie, Şcoala de vară în limba engleză „English is FUN-tastic!”, ediţia a II-a, la care au participat 20 de elevi de la diferite şcoli din judeţ. Adolescenţii suceveni au ales să petreacă cinci zile de vacanţă împreună, departe de calculator, telefoane mobile şi televizor, în cadrul celei de-a II-a ediţii a şcolii de vară în limba engleză „English is FUN-tastic!”. Proiectul a reunit participanţi de la unităţi şcolare semnatare ale unui protocol de colaborare în vederea desfăşurării de activităţi cultural-educative: Colegiul Tehnic "Petru Muşat", Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul de Informatică "Spiru Haret", Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Economic "Dimitrie Cantemir" din Suceava, Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc şi Școala Gimnazială "Dimitrie Păcurariu" Șcheia.

 

Voluntari implicaţi în proiect

Ca şi la prima ediţie, organizatorii, prof. Alina Creţu, prof. Monica Lepcaliuc şi prof. Geanina Luca, le-au pregătit participanţilor un program consistent de activităţi care au facilitat cunoaşterea interpersonală, dezvoltarea competenţelor de utilizare a limbii engleze în situaţii de comunicare non-formală şi informală, cultivarea spiritului de colaborare, competiţie şi fairplay şi încurajarea afirmării inteligenţelor multiple.

Ca element de noutate, în acest an coordonatorii proiectului au beneficiat de ajutorul a şase voluntari, elevi la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi Colegiul Naţional "Ştefan Cel Mare" Suceava. Evelina Părpăuţi, Andreea Raţă, Alexandra Groza, Ioana Scripcariu, Ana Botezan şi Iulian Ochiană au avut sarcina de a desfăşura activităţi cu participanţii şi de a coordona grupele în cazul unor jocuri de echipă. 

 

Jocuri pe echipe

În prima zi participanţii au stabilit împreună decalogul şcolii de vară (reguli negociate şi convenite de comun acord care să asigure un climat propice desfăşurării activităţilor propuse de  organizatori), au "spart gheaţa" cu ajutorul jocurilor The Name Game, Drawing Faces (Jocul Numelui, Să desenăm feţe), au cântat imnul şcolii de vară („Lemon Tree” de Fools' Garden) şi au făcut activităţi pe baza acestuia.

Cea de-a doua zi a debutat cu intonarea imnului şcolii de vară, după care a urmat o activitate de energizare: Guess the leader (Ghiceşte liderul), în care participanţii au avut parte de o repriză bine-venită de înviorare. Activitatea principală a zilei a fost The Treasure Hunt (Vânătoarea de comori), în care participanţii împărţiţi în trei echipe: Team Tomato, The Smurfs, The Shinigamis au avut la dispoziţie o oră în care să ducă la îndeplinire 11 sarcini.

Prof. Alina Creţu ne-a spus că „după terminarea celor 60 de minute regulamentare, cele trei echipaje şi-au prezentat achiziţiile prin intermediul fotografiilor şi al videoclipurilor realizate. În urma jurizării, câştigătorii au fost cei din echipa The Shinigamis”. Ziua a continuat cu alte activităţi de consolidare a grupului: Pass the ball! (Dă mingea mai departe!), Stop and Walk! (Opreşte-te şi mergi!) etc.

 

Concurs de gătit

A treia zi a stat sub semnul energiei şi al informaţiilor. Voluntarii Alexandra Groza şi Evelina Părpăuţi i-au antrenat pe participanţi în activităţi de energizare: The Samurai (Samuraiul), Feet and Hands (Picioare şi mâini), care au presupus atenţie, coordonare şi dinamism. Activitatea principală a zilei, Quiz on English Speaking Countries (Concurs despre ţările vorbitoare de limbă engleză), a avut două părţi: timp de 30 de minute participanţii au urmărit o serie de prezentări video despre ţările vorbitoare de limbă engleză, iar în cea de-a doua parte aceştia au fost implicaţi într-o licitaţie în care şi-au "licitat" cunoştinţele acumulate în prima parte a activităţii. Echipa cu cei mai mulţi "golzi" (bănuţi) adunaţi în contul propriu a fost The Smurfs, însă toţi participanţii se pot considera câştigători deoarece în bagajul iniţial de cunoştinţe şi-au adăugat informaţii noi.

După cum ne-a spus prof. Monica Lepcaliuc, „în a patra zi au avut loc o serie de activităţi coordonate de voluntarii Ana Botezan şi Iulian Ochiană: Hit them gently! (Loveşte-i cu blândeţe), The Impulse Game (Jocul Impuls). Pentru prima activitate pe post de instrument de "articulare" s-a folosit un sul de hârtie. Punctul culminant al zilei a fost The Cooking Contest (Concursul de gătit). Participanţii şi-au prezentat (în faţa juriului format din profesori şi voluntari, dar şi în prezenţa celorlalţi colegi) produsele (gătite acasă), precum şi procesul tehnologic de realizare a acestora prin intermediul fotografiilor, al videoclipurilor şi al prezentărilor orale. Principalii "actori" ai acestora au fost participanţii-concurenţi. Aceştia au avut de gătit cu unul dintre ingredientele: ciocolată, legume şi fructe. Distribuirea ingredientului principal s-a făcut prin tragere la sorţ cu o zi înaintea concursului de gătit. În urma jurizării pe baza criteriilor: calitatea prezentării video şi în limba engleză, "plating" şi gust, s-a stabilit podiumul. Marele premiu Master Chef Summer School English is FUN-tastic a fost obţinut de Andreea Andriciuc. Produsele au fost savurate de toţi cei prezenţi, care au ajuns la concluzia că mâncarea a fost „FUN-tastică!”. Ziua s-a încheiat cu oferirea diplomelor pentru participanţi, voluntari şi profesorii organizatori şi coordonatori ai Școlii de Vară „English is FUN-tastic!” - ediţia a doua.

 

Excursie, în ultima zi

Ultima zi a şcolii de vară în limba engleză „English is FUN-tastic!” se poate rezuma printr-un singur cuvânt: excursie. La Mănăstirea Agapia, participanţii au fost fascinaţi de realismul picturilor lui Nicolae Grigorescu şi de pitorescul casei în care a locuit Alexandru Vlahuţă. Odată ajunşi la Rezervaţia de zimbri de la Vânători Neamţ aceştia s-au împrietenit cu Bison bonasus (zimbrul), coborât parcă de pe stema Moldovei, dar l-au regăsit şi pe Bambi din desenul animat produs de Walt Disney. Prof. Geanina Luca a precizat că „Cetatea Neamţului <le-a vorbit>elevilor prin zidurile şi artefactele adăpostite de ele de realităţi medievale din lunga istorie de luptă împotriva Imperiului Otoman. În drumul lor, aceştia au avut ocazia să-i cunoască pe domnul Pogany, care i-a încântat cu afecţiunea pe care le-a arătat-o, pe Monkey Man (Omul Maimuţă), care a sfidat legea gravitaţiei, pe Portretistul ad-hoc, ce i-a fascinat cu poveştile lui pictate, şi pe inegalabilul Daniel, care a furnizat o sursă inepuizabilă de bună dispoziţie”.Toţi cei care vor să le cunoască poveştile şi să intre în echipa „English is FUN-tastic!” sunt aşteptaţi la cea de-a treia ediţie, din 2017, a şcolii de vară în limba engleză.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de vară în limba engleză „English is FUN-tastic!”, la Colegiul de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 1748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala de vară în limba engleză „English is FUN-tastic!”, la Colegiul de Industrie Alimentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei copţi cu smântână Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, dar preparatul este foarte gustos.Avem nevoie de:1 kgardei copţi şi curăţaţi sau 2 borcane ardei copţi (pot fi ardei graşi, kapia sau... Citeşte