Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2016 - Anul XXI, nr. 178 (6291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ardei copţi cu smântână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, dar preparatul este foarte gustos.

Avem nevoie de:

1 kgardei copţi şi curăţaţi sau 2 borcane ardei copţi (pot fi ardei graşi, kapia sau gogoşari în amestec), o ceapă, 2 linguri făină albă, o lingură unt sau ulei, o cană lapte dulce, 400 ml smântână, sare, piper, doi căţei usturoi, jumătate de lămâie, opţional puţin pătrunjel verde

Preparare:

Dacă folosim ardei copţi acasă, curăţăm bine seminţele şi pieliţa, îi trecem repede prin jet de apă rece dacă mai există resturi de coajă carbonizată. Dacă folosim ardei copţi la borcan, îi scoatem din zeamă fără să îi clătim. Punem ardeii la scurs jumătate de oră în strecurătoare, apoi îi tocăm sau rupem fâşii. Tocăm fin ceapa şi o călim cu unt sau ulei. Între timp dizolvăm făina cu lapte, adăugăm smântâna şi turnăm peste ceapa rumenită uşor (ceapa nu trebuie să fie maronie). Amestecăm bine pe foc mic, până se îngroaşă ca un sos pentru ciulama. Adăugăm ardeii şi piperul şi mai dăm un singur clocot. Dăm oala deoparte. Punem usturoiul curăţat şi zdrobit, zeama de lămâie, sare şi piper dacă mai dorim, apoi acoperim pentru 15-30 minute. Servim preparatul cald sau rece, cu puţin pătrunjel verde tocat deasupra, cu mămăliguţă neapărat caldă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardei copţi cu smântână.
 Vizualizări articol: 9752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ardei copţi cu smântână5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei copţi cu smântână Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, dar preparatul este foarte gustos.Avem nevoie de:1 kgardei copţi şi curăţaţi sau 2 borcane ardei copţi (pot fi ardei graşi, kapia sau... Citeşte