Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2016 - Anul XXI, nr. 129 (6242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Violenţă plătită scump

Tânăr trimis în judecată pentru că a omorât un om care i-a împins bicicleta în şanţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Vatra Moldoviţei, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor, victima sa fiind un bărbat în vârstă de 58 de ani. Din ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că conflictul a plecat de la un fapt banal, anume că victima i-ar fi împins bicicleta agresorului în şanţ. Din păcate, de la un astfel de conflict minor s-a ajuns la uciderea unui om.

Din ancheta coordonată de un procuror criminalist rezultă că, în ziua de 17 aprilie 2016, inculpatul, Florin Elinor Ţigănescu, s-a deplasat cu bicicleta, alături de un prieten, Constantin N., în vârstă de 17 ani, până la o locuinţă din Vatra Moldoviţei. Cei doi au intrat în casă, lăsând bicicletele afară. La un moment dat tânărul de 17 ani l-a alertat pe inculpat că a văzut pe geam cum un bărbat i-a împins bicicleta într-un şanţ. Cei doi tineri au ieşit afară, unde s-au luat la ceartă cu Mihai Vornicu, în vârstă de 58 de ani, bărbatul care a împins bicicleta. Din ancheta procurorilor rezultă că tânărul de 18 ani i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în faţă bărbatului, care s-a prăbuşit la pământ. Victima a fost lovită în continuare şi după ce a căzut, rămânând inconştientă.

 

Bărbatul bătut, lăsat să zacă în drum, apoi mutat pentru simularea unui căderi accidentale 

Cei doi tineri l-au lăsat pe bărbat căzut în drum, iar ulterior au revenit, pentru a verifica starea în care se afla acesta. Când au văzut că bărbatul este tot inconştient, cei doi l-au transportat până în faţa porţii locuinţei sale, unde l-au abandonat. Autorul spera ca în acest fel poliţiştii să creadă că bărbatul, care consumase alcool anterior agresiunii, a căzut accidental în timp ce se îndrepta spre casă.

În urma necropsiei s-a stabilit că moartea bărbatului în vârstă de 58 de ani a fost violentă şi a fost cauzată de insuficienţa respiratorie acută cauzată de obstrucţia căilor respiratorii superioare şi inferioare cu sânge lichid, consecutiv unui traumatism cranio-facial acut deschis. Aşadar, o moarte violentă, prin agresiune, foarte grav fiind şi că bărbatul a fost lăsat să zacă în drum, fără a avea şansa de a primi îngrijiri medicale.

Procurorii au stabilit că doar Florin Elinor Ţigănescu trebuie trimis în judecată pentru infracţiunea de omor, pentru că doar el i-ar fi aplicat bărbatului loviturile fatale.

Tânărul în vârstă de 18 ani a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu.

Procesul va începe la Tribunalul Suceava, iar până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Numele lui Florin Ţigănescu apare şi într-un dosar recent de furt. Este vorba de un tir parcat la marginea drumului, într-o intersecţie din Vatra Moldoviţei, care a fost spart de trei localnici. Hoţii au furat bunuri din interior şi au devastat cabina, pagubele fiind evaluate la 20.000 de lei. Unul dintre hoţii identificaţi în acest caz este Florin Ţigănescu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr trimis în judecată pentru că a omorât un om care i-a împins bicicleta în şanţ.
 Vizualizări articol: 5534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânăr trimis în judecată pentru că a omorât un om care i-a împins bicicleta în şanţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei