Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iun 2016 - Anul XXI, nr. 129 (6242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îndemn

Eduard Dziminschi: „E timpul să eliminăm practicile de tip legionar şi să construim o comună unde oamenii să se simtă liberi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aflată la doi paşi de municipiul Suceava, comuna Moara pare încremenită în anii 1930, pe vremea când campania electorală se făcea cu bâta şi sub teroare. Eduard Dziminschi, candidatul PSD pentru funcţia de primar al acestei comune, a trăit pe propria piele această metodă de a face politică.

„Este o politică de care primarul în funcţie, Constantin Prodaniuc, nu este deloc străin. De fiecare dată când merg prin sate pentru a mă întâlni cu oamenii sunt flancat de 3-4 maşini ale apropiaţilor primarului, care pur şi simplu sar călare pe noi. Nu ne lasă să discutăm cu oamenii, să transmitem ce avem de spus, este ceva de nedescris. Mai mult, o serie de persoane din comună au fost ameninţate că li se vor distruge afacerile în cazul în care nu-l votează pe actualul primar. Nu mă gândeam că în anul 2016 se mai pot pune în practică metode de acum 100 de ani. Este inadmisibil ceea ce se petrece”, a comentat Eduard Dziminschi.

Candidatul PSD a adăugat că pe parcursul zilelor de campanie a sunat de două ori la 112 pentru a semnala abuzuri din partea susţinătorilor lui Constantin Prodaniuc, dar de fiecare dată reacţia a fost de pasare a responsabilităţii.

„La primul apel la 112, poliţia a ajuns după 6 ore. Evident că nu se mai putea face nimic. A doua oară, mi s-a spus că acele persoane sunt pe domeniul public şi nu li se poate imputa nimic. Într-adevăr, acele persoane se aflau pe domeniul public, dar faptul că sunt urmărit mereu de 3-4 maşini, că intră peste noi şi ne agresează verbal, toate acestea nu reprezintă nimic într-un stat de drept, în care se doreşte promovarea democraţiei? Cum se poate simţi un om în vârstă când asupra lui sar 7-8 oameni şi îi îndrugă verzi şi uscate?”, s-a întrebat Eduard Dziminschi.

Reprezentantul PSD pentru postul de primar al comunei Moara a dorit să transmită un mesaj foarte clar oamenilor, unul pentru a face schimbarea, pentru a scăpa pentru totdeauna de aceste practici de tip legionar.

„Ştiu că oamenii din Moara nu se vor lăsa intimidaţi de aceste acţiuni în forţă. Mai ştiu că în cabina de vot oamenii vor fi doar ei şi propria lor conştiinţă şi de aceea am mare încredere că schimbarea nu poate fi oprită. E timpul să eliminăm practicile de tip legionar şi să construim o comună unde oamenii să se simtă liberi, să-şi poată spune punctul de vedere având garanţia că cineva îi va asculta şi le va rezolva problemele. Am mare încredere că duminică, pe 5 iunie, democraţia va triumfa, iar Moara va respira un alt aer, de libertate”, a concluzionat Eduard Dziminschi.

Acesta a dorit să-şi ceară scuze în faţa locuitorilor comunei Moara pe care nu i-a putut vizita, dar spune că în condiţiile în care a fost hărţuit mereu de cele 3-4 maşini de urmărire i-a fost imposibil să ajungă la fiecare casă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eduard Dziminschi: „E timpul să eliminăm practicile de tip legionar şi să construim o comună unde oamenii să se simtă liberi”.
 Vizualizări articol: 7686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 13 voturi
Eduard Dziminschi: „E timpul să eliminăm practicile de tip legionar şi să construim o comună unde oamenii să se simtă liberi”4.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prodaniuc, cartonasul rosu ! trimis de
( 3 iun 2016, 14:38:00
Cum se poate simţi un om în vârstă când asupra lui sar 7-8 oameni şi îi îndrugă verzi şi uscate?
raspunsul este foarte simplu: merge la vot si restabileste ordinea.
prin votul sau, omul cinstit si corect ii arata cartonasul rosu acestui tovaras actual primar care are impresia ca oamenii sunt obligati sa-l voteze ca uite s-a cocotat el pe un munte de bani... cu provenienta cel putin indoielnica !
si iuda a fost cumparat cu bani, iar consecintele au produs multa durere. asta apropo, la toti scamatorii si lingusitorii tovarasului actual primar.
le stralucesc ochii cand baga boierul mana in buzunar ! si-i plimba, si-i gadila in orgoliu, si-i plateste gras pentru prestatie. si-apoi le-arata poza cu spatele sau: tovarasul colonel, adica SEFU butterfly! asta ca asigurare ca nimic nu li se poate intampla.
OARE ???
aceste practici sunt caracteristice cow-boilor manelizati cu mintea spalata de alcool si viata in curs de ratare. acestia sunt asa zisii viteji de moara cu totul dedicat (dolari, euro,lei, casicaval ?) marelui conducator.
genul de viteji carora le tremura genunchii si se fac mici, mici de tot cand trebuie sa raspunda in fata unui magistrat pentru faptele lor de vitejie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei