Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2016 - Anul XXI, nr. 110 (6223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 12 – 18 mai

Două expoziţii chinologice internaţionale Bucovina Dog Show, la Shopping City

În perioada 14-15 mai, Asociaţia Chinologică a Judeţului Suceava, în parteneriat cu Shopping City Suceava, organizează un amplu eveniment chinologic sub denumirea generică de Bucovina Dog Show 2016. Evenimentul va fi o premieră pentru municipiul Suceava şi pentru zona geografică Moldova, fiind singurele expoziţii chinologice CACIB în anul 2016. Alături de doar alte 13 oraşe din România, Suceava va fi în gazda a două expoziţii chinologice internaţionale. Timp de două zile, sâmbătă, 14 mai, şi duminică, 15 mai, sucevenii vor putea urmări câteva rase de câini mai puţin numeroase la expoziţiile chinologice din România: Welsh Corgi Pembroke (din care face parte şi câinele reginei Angliei), Tchiorny Terrier (Terrier negru rusesc), Coban Copegi (Ciobănesc turcesc), Komondor (Ciobănesc maghiar), American Toy Terrier (Terrier jucărie american), Ogar afgan, Chihuahua, Copoi slovac. De asemenea, spectatorii vor putea fi martori la un spectacol chinologic de înaltă ţinută, la care va contribui prezenţa a numeroase canise profesioniste din România şi din străinătate şi a unor arbitri chinologi profesionişti. Partenerii evenimentului: Royal Canin – partener principal, Egger, Rompeisaj, Vila Casa de Oaspeţi, Animax, Belcando, Darex Auto – transportator oficial al evenimentului, Citadin Construct, Mobexpert, Carrefour Suceava, Izzi Pet Food, Restaurant Any Time, Leroy Merlin.

 

Joi, 12 mai

Serbarea tinerelor talente din comuna Hârtop, ediţia I

Primăria comunei Hârtop organizează, de la ora 15:00, evenimentul cultural Serbarea tinerelor talente din comuna Hârtop, ediţia I, care va avea loc la Centrul After School din comună. Programul evenimentului cuprinde susţinerea unui mic recital de vioară şi pian de către elevii participanţi la Cercul de muzică, o expoziţie de tablouri şi icoane realizate de elevii participanţi la Cercul de pictură şi prezentarea unui program de dansuri populare de Grupul de copii „Muguraşii din Hârtop”. Publicul va putea să viziteze primele exponate donate pentru muzeul comunei Hârtop, ce vor fi expuse cu prilejul Serbării tinerelor talente din comună.

 

„Zilele Matei Vişniec”, a IV-a ediţie, la Gura Humorului

În cadrul programului „Zilele Matei Vişniec”, a IV-a ediţie, la ora 18.00, la Casa de Cultură din Gura Humorului: Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă…, Editura Cartea Românească 2016, Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele/Le bonhomme de neige qui voulait rencontrer le soleil. Editura Arthur, 2016. Ediţie Bilingvă. Cabaretul Cuvintelor – TIP Bucureşti, Teatrul Mignon şi 8pt. Rinocerii (Eugen Ionesco) - Jean Marie Sirgue - Théâtre de la Fronde.

 

Concertul orchestrei de suflători, la Casa de Cultură

De la ora 18.30, Filarmonica Botoşani va susţine, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, Concertul orchestrei de suflători.Dirijor Iulian Rusu. Biletele costă 20 de lei şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultura a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel. 0230 523 718.

 

Vineri, 13 mai

„Balerinul turbat”, spectacol caritabil pe scena suceveană pentru actorul Volin Costin

Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava vor avea loc, de la ora 17:00, prima reprezentaţie şi, de la ora 19:30, a doua reprezentaţie a spectacolului caritabil "Balerinul turbat" de Denis Panfilov, pentru a veni în sprijinul actorului Volin Costin, directorul artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani, care a suferit un accident vascular cerebral şi urmează un tratament de recuperare de lungă durată. Proiectul este realizat de Victoria Bucun şi Mihai Donţu. Adaptare text: Lucian Băleanu. Toţi banii colectaţi de la spectatori vor fi donaţi pentru tratamentul actorului şi directorului artistic al Teatrului "Mihai Eminescu", Volin Costin, care a suferit în primăvara anului trecut un atac vascular cerebral.

 

„Zilele Matei Vişniec”, a IV-a ediţie, la Vatra Dornei

În cadrul programului „Zilele Matei Vişniec”, a IV-a ediţie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Vatra Dornei: Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă…, Editura Cartea Românească 2016, Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele/Le bonhomme de neige qui voulait rencontrer le soleil. Editura Arthur, 2016. Ediţie Bilingvă. Cabaretul Cuvintelor – TIP Bucureşti, Teatrul Mignon şi 8pt. Rinocerii (Eugen Ionesco) – Jean Marie Sirgue - Théâtre de la Fronde.

 

Sâmbătă, 14 mai

Actorul Ion Caramitru, la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava

La Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava,de la ora 17.00, după o conferinţă de presă (Premiul UNITER pentru Matei Vişniec), actorul Ion Caramitru va susţine recitalul „Dor de Eminescu”, împreună cu Aurelian Octav Popa, în cadrul maratonului cultural „Zilele Matei Vişniec”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie. Tot sâmbătă, de la ora 12.00, la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” va avea loc o întâlnire cu Matei Vişniec şi invitaţii lui: Ion Caramitru şi Dragoş Pătraşcu. De la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, urmează spectacolul Cabaretul Cuvintelor, susţinut de actorii Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” din Iaşi.

 

Duminică, 15 mai

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei.

 

Luni, 16 mai

Concert susţinut de trupa ROA, în deschiderea ZNSt USV 2016

Deschiderea ZNSt USV 2016 (Zile şi nopţi studenţeşti) va fi marcată de un concert susţinut de trupa ROA (Rise of Artificial), autorii cunoscutelor hituri “Ne place”, “D-AIA” sau “Sonata în A Minor”, de la ora 19:00, pe esplanada Corp A a USV Suceava. Cezar Stănciulescu (Junkyard), Bogdan Popoiag (UNU’) şi Cristin Negriuc abordează o ramură extinsă a muzicii electronice, fiind printre cei mai buni producători din domeniu. În deschiderea trupei ROA va cânta trupa Univecity a studenţilor din Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, iar seara se va încheia pe acordurile muzicii mixate de Aykad. Intrarea este liberă.

 

Marţi, 17 mai

Spectacolul „Tinere speranţe”, pe scena suceveană

De la ora 18.30, Filarmonica Botoşani va susţine, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, spectacolul „Tinere speranţe” - Concert de concerte susţinut de elevi ai Colegiului de artă „Ciprian Porumbescu” Suceava. Biletele costă 20 de lei şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, intrare B, etajul 1, tel. 0230 523 718.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei