Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2016 - Anul XXI, nr. 110 (6223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apel clar

Dorel Constantin Dumitraş: „Stop transformării comunei Moara în groapa de gunoi a judeţului Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dorel Constantin Dumitraş, candidatul UNPR pentru funcţia de primar în Moara, a făcut un apel către toţi oamenii politici şi nu numai din comună.

„Vreau să spunem cu toţii stop transformării comunei Moara în groapa de gunoi a judeţului Suceava. Să milităm toţi cei care trăim în această comună frumoasă pentru un aer, un sol şi ape curate. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, copiii noştri ne vor judeca pentru greaua moştenire pe care le-am lăsat-o”, a spus Dorel Constantin Dumitraş.

Candidatul UNPR a făcut referire la lucrările demarate la Frumoasa pentru realizarea unei platforme pe care ar urma să se depoziteze gunoi, proiect care a început fără avize de mediu şi fără autorizaţiile necesare şi care a degenerat ulterior într-un imens scandal.

În ciuda solicitării reprezentanţilor Gărzii de Mediu Suceava prin care Primăriei Moara i s-a cerut să readucă terenul la starea iniţială, acest lucru nu s-a întâmplat, deşi de atunci au trecut aproximativ 4 luni.

„E o bătaie de joc generalizată nu doar faţă de oamenii din Frumoasa, care vor fi cei mai afectaţi, ci şi faţă de întreaga comună. Să ai două gropi de gunoi la o distanţă de numai câţiva kilometri e un record negativ şi nefast pentru orice comună din România, nu din judeţul Suceava. Din informaţiile pe care le am, actualul primar nu are de gând să stopeze construcţia platformei de gunoi de la Moara. Ba, mai mult, face toate demersurile pentru a intra în legalitate şi pentru a continua lucrările, dar totul după alegeri. Vreau să-i asigur pe cetăţenii din comuna Moara că nu voi permite continuarea unui asemenea proiect, unul extrem de nociv pentru întreaga comunitate”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.

Scandalul legat de platforma de gunoi de la Frumoasa a început încă din decembrie anul trecut, dar pentru că sesizările şi întrebările adresate conducerii Primăriei Moara au rămas fără nici un rezultat, persoanele direct afectate de acest proiect s-au adresat Gărzii Naţionale de Mediu, iar controlul efectuat de comisarii acestei instituţii nu a făcut altceva decât să confirme neregulile semnalate.

Răspunsul trimis oamenilor a fost unul cât se poate de clar: „Lucrările de decopertare şi de excavare au fost realizate pe o suprafaţă de 1,47 hectare cu scopul de a amenaja terenul respectiv pentru un spaţiu de stocare temporară a deşeurilor menajere, precum şi pentru o staţie de sortare a deşeurilor. Lucrările s-au derulat fără respectarea reglementărilor pe linie de mediu, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune de 30.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea lucrărilor până la obţinerea actelor reglementate pe linie de protecţia mediului”.

Referitor la ceea ce s-a întâmplat pe marginea acestui subiect, Dorel Constantin Dumitraş a comentat amar: „Practic, noi, ca locuitori ai comunei Moara, suntem puşi în situaţia de a suporta mai multe afaceri ilegale girate de primarul în funcţie. Pe de o parte ne uităm cum este încălcată legea, riscăm să ne trezim cu o bombă ecologică în comună, iar ca cireaşă pe tort avem o amendă de la Garda de Mediu care va fi plătită de la bugetul local, adică tot din banii oamenilor din Moara. Şi pentru ce toate acestea? Pentru că cineva are tot soiul de afaceri necurate”, a completat Dorel Constantin Dumitraş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorel Constantin Dumitraş: „Stop transformării comunei Moara în groapa de gunoi a judeţului Suceava”.
 Vizualizări articol: 2562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dorel Constantin Dumitraş: „Stop transformării comunei Moara în groapa de gunoi a judeţului Suceava”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Precizari trimis de
(12 mai 2016, 13:07:35
Ar fi de interes public daca dl. Dorel Constantin Dumitraş ar face urmatoarele precizari, tanand cont si de functia pe care a detinut-o timp de 3,5 ani in Primaria Moara:
1. Pentru ca afirmati ca " suntem puşi în situaţia de a suporta mai multe afaceri ilegale girate de primarul în funcţie" , precizati care sunt si ca n-au fost facute in cadasie, cat ati ati fost viceprimar.
2. Precizati cand s-a facut tranzactionarea terenului si de catre cine.
3. Pe langa Garga Naţionala de Mediu ati mai sesizat si alte instituii abilitate ale statului.
4. Precizati un proiect, nu mai multe, realizat in comuna Moara la intiativa dumneavoastra, cat ati fost viceprimar.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei