Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mai 2016 - Anul XXI, nr. 110 (6223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava afirmă că infecţiile nosocomiale nu sunt raportate de spitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tema infecţiilor nosocomiale şi a dezinfectanţilor utilizaţi în spitale preocupă intens atât lumea medicală, cât şi pacienţii. Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hâncu, fost şef al secţiei de Chirurgie generală în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava până la 1 aprilie a.c., a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că din păcate infecţiile nosocomiale nu sunt raportate de spitale. ”În orice spital din lume, aceste infecţii există, dar sunt tratate cu maxim profesionalism, ceea ce la noi din păcate nu se întâmplă. Omul care vine la spital îşi pune atunci pe bună dreptate întrebarea, ce îl aşteaptă şi dacă este expus unui risc”, a declarat dr. Hâncu. Întrebat dacă, în calitate de şef al secţiei Chirurgie generală, a raportat aceste infecţii, dr. Hâncu a răspuns că da - ”eu m-am preocupat întotdeauna de acest aspect”, însă nu ştie dacă spitalul a raportat mai departe, la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

De asemenea, chirurgul a afirmat că este foarte posibil ca după scandalul dezinfectantelor reclamate că nu ar respecta concentraţia din prospect să apară şi un scandal al medicamentelor, îndeosebi al aşa-numitelor suplimente alimentare, care ar putea fi o formulă prin care companiile farmaceutice să pună pe piaţă produse medicamentoase insuficient testate. ”Industria farmaceutică este o mare afacere”, a spus medicul, iar pentru menţinerea acesteia companiile farmaceutice nu s-ar da în lături să utilizeze şi metode mai puţin curate.

 

Rîmbu: ”Ne aşteptăm la reacţii raţionale în această problemă, aşa cum se întâmplă în ţările civilizate”

La rândul său, secretarul general al Colegiului Medicilor, dr. Irina Badrajan, a declarat că pe lângă aspectul pozitiv, că în sfârşit se controlează şi compoziţia şi concentraţia substanţelor dezinfectante, în urma scandalului HexiPharma, a apărut şi ”o stare de panică”, ”până la isterie”. În opinia medicului, lucrurile trebuie clarificate cât mai repede de instituţiile abilitate pentru ca populaţia să-şi recâştige încrederea în sistemul sanitar.

De cealaltă parte, managerul Spitalului de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat că toate infecţiile nosocomiale raportate de secţii sunt cumulate şi declarate trimestrial la Direcţia de Sănătate Publică Suceava. ”Oricând putem demonstra acest lucru. Raportările nu se fac pe sub uşă, există documente care probează ceea ce facem. Cine-i curios să vină să le vadă. Infecţiile nosocomiale sunt o realitate a spitalelor din toată lumea şi vor exista atâta timp cât există şi oameni. Ne aşteptăm la reacţii raţionale în această problemă, aşa cum se întâmplă în ţările civilizate. La spital la Suceava nu doar că le raportăm, ci luăm şi toate măsurile necesare pentru rezolvarea lor”, a afirmat managerul spitalului. El a mai spus că nici nu ai cum să nu declari infecţiile intraspitaliceşti, atunci când apar, ”oricât de şmecher sau inconştient ai fi”, cu atât mai mult cu cât nu sunt imputabile sau sancţionabile, ci impun măsuri temporare suplimentare de dezinfecţie şi sterilizare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava afirmă că infecţiile nosocomiale nu sunt raportate de spitale.
 Vizualizări articol: 2551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava afirmă că infecţiile nosocomiale nu sunt raportate de spitale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei