Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 apr 2016 - Anul XXI, nr. 92 (6205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să publicaţi următoarele precizări în legătură cu afirmaţiile domnului Cătălin Miron, candidat PNL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, cuprinse în articolul intitulat „Afaceri murdare cu milioane de euro, între Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA" apărut în ziarul „Monitorul" din data de 18.04.2016.

D-lui Miron îi place să arunce cu noroi în cei care îi sunt împotrivă (meteahnă profesională), de aceea vorbeşte în necunoştinţă de cauză, sau a fost prost informat. Societatea SC Servicii Comunale SA Rădăuţi este o societate comercială pe acţiuni, ce are ca acţionar unic Municipiul Rădăuţi, iar membrii AGA sunt de coloraturi politice diferite. Nici nu aparţine „grupului social-democrat" şi nici nu poate fi asociat la interesele vreunui partid.

Concret, SC Servicii Comunale SA Rădăuţi produce şi furnizează de mai bine de 20 ani energie termică (şi nu numai) pentru populaţia municipiului Rădăuţi şi nu pentru PSD Rădăuţi. Odată cu programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava" s-a îmbunătăţit serviciul de producere şi transport al energiei termice în Rădăuţi. În baza acestui program trebuia stabilit o procedură de calculare a redevenţei în urma inventarierii bunurilor din domeniul public şi concesionate subscrisei, ceea ce nu s-a vrut din partea primarilor ce s-au perindat în perioada 2008-2015. Nu a fost emisă, în acest răstimp, nici o factură de redevenţă, deoarece nu exista bază legală. Doar în urma controlului Curţii de Conturi Suceava, în anul 2015, Primăria mun. Rădăuţi a emis factura estimată la 3,5 milioane de euro, care neavând bază legală a fost returnată de subscrisa. Drept dovadă abia la data de 17.12.2015, prin HCL nr. 133 s-a stabilit nivelul redevenţei la 6% din cifra de afaceri înregistrată în evidenţele contabile.

Iar pentru liniştea sufletească (subit afectată) a d-lui Miron, precizăm că, costurile cu plata redevenţei s-ar fi răsfrânt în preţul local de referinţă al energiei termice ce ar fi fost subvenţionat tot de Consiliul Local.

Subvenţia la căldură este de 180 lei/gigacalorie de mulţi ani, fiind la fel, stabilită prin hotărâri ale Consiliul Local. Nu cred că te poţi coborî la acest nivel încât să spui că toţi consilierii actuali sau foşti, din Consiliul Local al mun. Rădăuţi, „fac parte din marea familie a PSD-ului", înjosindu-şi propriii oameni, deoarece majoritari au fost şi sunt consilierii PNL (PDL-PNL).

D-l Miron, ca om ce a studiat „Dreptul", ar trebui ştie că, legal, calculul cotei părţi la încălzire pentru spaţiile comune se face de către operatorul de repartitoare de costuri conform Ordinului ANRSC nr. 343/2010, proporţional cu cota parte indiviză aferentă apartamentului şi nicidecum în baza unei formule matematice inventate de SC Servicii Comunale SA Rădăuţi. În speranţa publicării acestui drept la replică pentru o corectă informare a publicului,

Director Nistor Tătar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drept la replică.
 Vizualizări articol: 2705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Drept la replică4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei