Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mâncăruri

Gust şi culoare la cea de-a patra ediţie a „Festivalului produselor tradiţionale de post” de la Adâncata

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Duminică, 17 aprilie, în comuna Adâncata s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a „Festivalului produselor tradiţionale de post”, manifestare organizată de Comitetul parohial al Bisericii de lemn „Sf. Dumitru” cu sprijinul financiar al primarului liberal Viorel Cucu şi la iniţiativa soţiei acestuia, Elena Cucu. Nu mai puţin de 18 gospodine din Adâncata îmbrăcate în port popular au prezentat aproape 20 de feluri de mâncare de post şi 12 feluri de dulciuri.

La ediţia de anul acesta, gospodinele au gătit sarmale, salate de fasole, vinete, ciuperci sau cartofi, chiftele de soia, paste sau piftie cu ciuperci, mâncăruri din orez, dar şi numeroase feluri de prăjituri, dulciuri şi cozonaci de post. Toate produsele de post prezentate au fost gătite de gospodinele din Adâncata după reţetele învăţate de la bunici şi străbunici, iar potrivit iniţiatorilor, acest festival este organizat tocmai pentru a duce mai departe tradiţiile din această comună.

Şi pentru că toate produsele tradiţionale de post au fost apreciate la fel de către participanţi, gospodinele au primit câte o diplomă de participare şi un cadou din partea organizatorilor. După binecuvântarea bucatelor de post, preotul paroh Mitu Pascal le-a mulţumit tuturor gospodinelor pentru modul în care s-au implicat în a continua acest festival al produselor tradiţionale de post. “Gospodinele din Adâncata au pregătit mâncăruri de post nu spre laudă ci pentru ca această călătorie a postului să fie o călătorie de bucurie. Postul este perceput ca o perioadă de tristeţe, de lamentaţie, gândindu-ne la trecutul nostru nu prea bun şi acum încercăm să ne îndreptăm. Călătoria asta a postului trebuie însoţită însă de bucurie, şi bucuria este deplină atunci când suntem împreună şi când stăm la masă. Această călătorie a postului se desfăşoară în parohie la noi cu această manifestare de bucurie şi de milostenie, de întrajutorare pentru cei care sunt în neputinţă. Să ne bucurăm, să ne apropiem unii de alţii mai mult, să nu ne mai bârfim, să nu ne mai judecăm şi să încercăm să devenim mai buni începând cu mine”, a declarat preotul Mitu Pascal.

 

Cucu: “Vrem ca acest festival să fie dus mai departe de generaţiile mai tinere”

Primarul Viorel Cucu a apreciat în primul rând faptul că de la an la an s-a putut observa o creştere a numărului gospodinelor care vin să prezinte cele mai bune bucate de post. “Vreau să mulţumesc din suflet organizatorilor şi minunatelor gospodine din Adâncata pentru participare pentru că dacă la prima ediţie au fost prezente doar şase, acum au fost de trei ori mai multe. Le mulţumesc încă o dată pentru că au purtat costumul popular şi au promovat aceste produse tradiţionale de post minunate şi gustoase. Vrem ca acest festival să fie dus mai departe de generaţiile mai tinere. Sunt mândru că astăzi mă aflu în mijlocul dumneavoastră şi mă aplec cu smerenie în faţa celor care au gătit pentru noi mâncăruri extraordinar de bune. Dumneavoastră aţi fost alături de mine, aţi avut încredere în mine şi m-aţi ales primar şi dacă veţi considera că v-am reprezentat cum trebuie în acest mandat veţi şti pe cine să alegeţi în continuare. Mulţumesc părintelui paroh de care mă leagă o frumoasă prietenie şi tuturor locuitorilor comunei Adâncata cu care de asemenea am o relaţie de prietenie care sper să fie de lungă durată”, a declarat Viorel Cucu, care la alegerile din iunie va încerca să-şi reporteze mandatul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gust şi culoare la cea de-a patra ediţie a „Festivalului produselor tradiţionale de post” de la Adâncata.
 Vizualizări articol: 2553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gust şi culoare la cea de-a patra ediţie a „Festivalului produselor tradiţionale de post” de la Adâncata0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte