Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 apr 2016 - Anul XXI, nr. 91 (6204)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare economică

Stelian Simeria, candidatul PSD pentru Primăria Gura Humorului, are soluţii concrete pentru crearea de locuri de muncă în acest oraş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PSD pentru Primăria Gura Humorului, Stelian Simeria, şi-a prezentat soluţiile pe care le are pentru înfiinţarea de noi locuri de muncă în acest oraş. Stelian Simeria a amintit că recent a prezentat public proiectul său prin care în Gura Humorului se pot construi 100 de apartamente pentru tineri, în maximum trei ani,  arătând exact şi sursa de finanţare, precum şi criteriile de acordare a acestora, aceste proiecte fiind completate acum cu strategia pe care o are pentru crearea de locuri de muncă în oraş. „Este un lucru care ţine de firesc şi de normalitate. Degeaba construieşti case pentru tineri dacă nu le poţi oferi şi un loc de muncă. Astfel, o altă componentă majoră a proiectului meu <Vreau să rămân în Humor!> se bazează pe un sistem de acordare a unor facilităţi fiscale şi sprijin direct din partea administraţiei locale pentru investitorii care angajează forţă de muncă din oraşul nostru”, a explicat Stelian Simeria.

Candidatul PSD pentru Primăria Gura Humorului a arătat că în momentul de faţă primii trei angajatori din oraş, ca mărime, sunt din sistemul de stat. El a precizat că 250 de salariaţi sunt în învăţământ, aproximativ 180 de salariaţi sunt angajaţi în primărie, iar alţi 180 de salariaţi activează în sistemul medical. „În mod clar există o discrepanţă flagrantă între numărul de locuri de muncă din sectorul de stat şi din cel privat, acest lucru având consecinţe negative pentru sănătatea economică a oraşului nostru. Fiind economist de profesie şi desfăşurând aici în Humor activităţi economice, cred cu tărie că sistemul privat din zonă trebuie să devină principalul angajator. Acum, întrebarea este următoarea: e posibil acest lucru? Şi consider că da, este posibil, şi ştiu şi cum”, a precizat Stelian Simeria.

 

Simeria a prezentat facilităţile care pot fi acordate investitorilor privaţi din Gura Humorului

Candidatul PSD pentru funcţia de primar în Gura Humorului a declarat că, în primul rând, toţi agenţii economici din zonă trebuie trataţi de administaţia locală cu aceeaşi deschidere şi aceeaşi transparenţă, creându-se astfel premisele unui parteneriat corect pus în folosul tuturor humorenilor. „Eu cred cu tărie că şi această problemă trebuie judecată şi soluţionată într-un mod mai realist şi mai eficient, deoarece vremea promisiunilor de a crea mii de locuri de muncă în megafabrici construite de megainvestitori a trecut”, a subliniat Stelian Simeria, care a adăugat că „din acest motiv consider că una din soluţii ar fi sprijinirea investitorilor privați”. El a explicat că investitorii privaţi pot fi sprijiniţi prin reducerea taxelor şi impozitelor, folosirea numărului de locuri de muncă nou create drept criteriu de departajare în cadrul licitațiilor de atribuire a terenurilor, a spaţiilor lucrative sau comerciale, precum şi la achiziții şi pentru investițiile care vor fi efectuate.

Stelian Simeria s-a declarat convins de faptul că punerea în practică a acestor soluţii economice poate relansa din punct de vedere economic oraşul Gura Humorului şi poate crea locurile de muncă atât de necesare humorenilor.

Simeria a mai spus că această problemă trebuie privită şi într-o perspectivă pe termen mediu şi lung. „Deocamdată suntem o destinaţie favorită datorită posibilităților de agrement pe care le oferim turiştilor. Dar trebuie să ne uităm şi să vedem că în scurt timp şi municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, precum şi alte localităţi vor fi capabile să ofere aceleaşi servicii turistice şi de agrement. Cu siguranţă trebuie să gândim şi să oferim şansa investitorilor din Gura Humorului de a găsi soluţii diverse şi atractive pentru ca turiştii să-şi păstreze opţiunea de a petrece timpul liber în oraşul nostru. Acest lucru ar trebuie să fie o preocupare majoră pentru viitoarea administraţie locală, cât şi pentru fiecare cetăţean al oraşului nostru, pentru că, până la urmă, <Gura Humorului suntem toţi!>”, a încheiat Stelian Simeria. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stelian Simeria, candidatul PSD pentru Primăria Gura Humorului, are soluţii concrete pentru crearea de locuri de muncă în acest oraş.
 Vizualizări articol: 3817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Stelian Simeria, candidatul PSD pentru Primăria Gura Humorului, are soluţii concrete pentru crearea de locuri de muncă în acest oraş4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crema de lămâie la pahar (de post) Dintre toate preparatele de post, cele mai dificil de făcut par deserturile. Cu un pic de imaginație însă, putem realiza deserturi de post care să fie deopotrivă delicioase, aspectuoase și deloc costisitoare. Un astfel de exemplu este crema de... Citeşte