Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2016 - Anul XXI, nr. 17 (6130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Linie telefonică gratuită pentru persoanele peste 65 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
”Telefonul Vârstnicului”, linie telefonică gratuită destinată oamenilor peste 65 de ani care au nevoie de informare, sprijin practic sau emoţional, a înregistrat doar şapte apeluri de la persoane din judeţul Suceava, în cele trei luni de când a fost deschisă. Potrivit oficialilor companiei Vodafone, care finanţează acest proiect, asta reprezintă 1% din numărul total de apeluri, care a fost de 1.064. Vârstnicii suceveni au sunat la numărul de telefon 0800 460 001 pentru informare, consiliere şi sprijin practic. La nivel naţional, prima linie telefonică gratuită dedicată persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani a înregistrat până acum un total de 120 de ore de conversaţie, purtate cu peste 510 apelanţi.
”Telefonul Vârstnicului” este o linie telefonică gratuită şi confidenţială, operată de Fundaţia Principesa Margareta a României şi finanţată de Fundaţia Vodafone România prin programul Mobile for Good. La numărul de telefon 0800 460 001, persoanele vârstnice primesc sfaturi şi sunt îndrumate de operatorii specializaţi în asistenţă socială ai Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru rezolvarea problemelor pe care le sesizează. Linia poate fi accesată şi de cei care doresc să semnaleze un abuz sau o situaţie dificilă a unui bătrân.
„Implicarea noastră în creşterea calităţii vieţii pentru persoanele în vârstă, singure, este importantă atât pentru noi, ca indivizi, dar mai ales pentru noi ca societate, pentru că ne dorim să trăim într-o lume care acţionează cu grijă şi responsabilitate faţă de toţi membrii ei, indiferent de vârstă. Tehnologia mobilă a dovedit încă o dată că poate salva vieţi omeneşti sau le poate face considerabil mai bune”, afirmă Angela Galeţa, directorul Fundaţiei Vodafone România, într-un comunicat remis redacţiei noastre.
Potrivit acesteia, persoanele vârstnice care au apelat această linie telefonică au fost ajutate cu informaţii utile, sfaturi şi sprijin moral. Principalele teme abordate se referă la obţinerea de ajutor financiar sau medical, cereri de informaţii practice sau semnalarea unor cazuri de abuz. Unele dintre cazuri au fost redirecţionate către ONG-uri locale care derulează activităţi pentru persoane vârstnice, direcţii de asistenţă socială locale, cămine de bătrâni sau cluburi pentru seniori. Alţi apelanţi au fost redirecţionati spre programul derulat de Asociaţia ”Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor”, asociaţie nou înfiinţată de Fundaţia Principesa Margareta a României, cu scopul sprijinirii vârstnicilor singuri. 
 
• ”Telefonul vârstnicului” este şi un mijloc de alinare a singurătăţii
Totodată, mulţi români au apelat 0800 460 001 pentru a susţine financiar sau prin voluntariat programul “Telefonul Vârstnicului”, se arată în comunicat. 
„Pe lângă problemele financiare şi cele medicale pe care le cunoaştem cu toţii, persoanele cu vârstă de peste 65 ani întâmpină două mari probleme: singurătatea şi accesul limitat la informaţie. Astăzi societatea comunicaţională se bazează pe tehnici moderne pe care majoritatea vârstnicilor nu le folosesc, însă <Telefonul Vârstnicului> este un instrument benefic, uşor de folosit şi gratuit pentru vârstnicii din România. Datele pe care le avem în prezent sunt îmbucurătoare şi ne dorim ca <Telefonul Vârstnicului> să devină un reper pentru persoanele de peste 65 de ani”, a declarat Mugurel Mărgarit Enescu, director executiv al Fundaţiei Principesa Margareta a României.
Dincolo de o linie telefonică de informare, "Telefonul Vârstnicului" reprezintă şi o metodă de sprijin emoţional şi alinare a singurătăţii. Până în acest moment nu mai puţin de 79 de seniori au solicitat efectuarea unor apeluri periodice. 
De asemenea, în perioada sărbătorilor de iarnă, mai multe persoane vârstnice care au semnalat prin intermediul liniei telefonice o situaţie financiare dificilă au primit din partea Fundaţiei Principesa Margareta a României pachete de alimente şi tichete sociale.
"Telefonul Vârstnicului" poate fi apelat gratuit la 0800 460 001, de luni până vineri, între orele 08:00 şi 20:00, email: telefonulvarstnicului@principesa.ro, www.facebook.com/TelefonulVarstnicului 
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Linie telefonică gratuită pentru persoanele peste 65 de ani.
 Vizualizări articol: 1991 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Linie telefonică gratuită pentru persoanele peste 65 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă) Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem.Avem nevoie de:O cană de orez cu bob rotund, 500 ml lapte integral, 50 g unt, 4-5 ouă, 200 g zahăr, o păstaie vanilie sau 4... Citeşte