Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2016 - Anul XXI, nr. 17 (6130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mişcări în front

Boicotul agenţilor economici la licitaţia de la silvic, spart prin depunerea a două oferte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia de vânzare a celui mai mare volum de masă lemnoasă care poate fi exploatat anul acesta în pădurile Sucevei, soldată în prima zi cu un eşec total, din cauza refuzului agenţilor economici de a depune oferte, a rezervat surprize în cea de-a doua zi de desfăşurare.

Majoritatea agenţilor economici înscrişi la licitaţie au respectat „blocada” impusă de comun acord în urma unei şedinţe care a avut loc la Gura Humorului, săptămâna trecută, unii fiind prezenţi, fără a licita, iar alţii neprezentându-se deloc, deşi au achitat taxele de participare.

Numai că, pe fondul unei puternice crize a lemnului şi a lipsei totale de activitate, doi agenţi economici au „rupt rândurile” şi au depus oferte, contractând şase partizi în zona Adâncata, la un preţ de 85 de lei/metrul cub de masă lemnoasă.

Participarea lor la licitaţie i-a enervat cumplit pe unii dintre agenţii economici care au decis să nu depună oferte, în semn de protest faţă de condiţiile impuse prin noul regulament de comercializare a masei lemnoase.

Aceştia au început să îi ameninţe verbal pe cei care au depus oferte, încât, pentru a nu se ajunge la situaţii conflictuale, cei doi agenţi economici au fost scoşi din sala de licitaţii pe o altă uşă, escortaţi de jandarmi.

Achiziţionarea masei lemnoase ce va rezulta din rărituri de pe cele şase partizi licitate este doar o foarte mică parte din volumul exploatabil scos la vânzare pentru acest an de Direcţia Silvică Suceava – aproape jumătate de milion de metri cubi, încât criza lemnului este departe de a se rezolva.

Deşi avem cel mai împădurit judeţ din România, agenţii economici din industria de exploatare şi prelucrare a masei lemnoase nu au aproape deloc activitate, excepţie făcând doar cei care au adus masă lemnoasă de peste hotare sau care mai aveau ceva rezerve de anul trecut.

Prin boicotarea licitaţiilor de masă lemnoasă, în întreaga ţară, agenţii economici vor să determine schimbarea regulamentului, dar şi o modificare a politicii de preţuri practicată de Regia Naţională a Pădurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boicotul agenţilor economici la licitaţia de la silvic, spart prin depunerea a două oferte.
 Vizualizări articol: 4474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Boicotul agenţilor economici la licitaţia de la silvic, spart prin depunerea a două oferte5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă) Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem.Avem nevoie de:O cană de orez cu bob rotund, 500 ml lapte integral, 50 g unt, 4-5 ouă, 200 g zahăr, o păstaie vanilie sau 4... Citeşte