Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 ian 2016 - Anul XXI, nr. 17 (6130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din Suceava-n Capitală

5.000 de forestieri vor protesta în faţa Guvernului României, săptămâna viitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai amplă mişcare de protest a agenţilor economici din industria lemnului va avea loc săptămâna viitoare în Capitală, în faţa Guvernului României.

Protestul care se va desfăşura marţi,  26 ianuarie 2016, între orele 11.00-18.00, în Piaţa Victoriei, este organizat de Asociaţia Forestieră Bucovina, având susţinerea Asociaţiei Forestierilor din România – ASFOR, a Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România, a Federaţiei Proprietarilor de Păduri și Pășuni - Nostra Silva, a Asociaţiei Forestierilor Valea Someșului, a Comunităţii Forestierilor - Fordaq, a Asociaţiei Forestierilor și Producătorilor de Mobilă "Mureșul", a Asociaţiei Forestiere Valea Bistriţei, a industriei și sectorului producătorilor de mobilă.

După estimările organizatorilor, la acest protest vor participa aproximativ 5.000 de forestieri, proprietari de păduri, reprezentanţi ai celorlalte asociaţii reprezentative din sectorul forestier, ai industriei de prelucrare și ai industriei de mobilă din judeţele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Neamţ, Bistriţa, Cluj, Maramureș, Mureș, Timiș, Caraș, Huneadoara, Brașov, Vâlcea, Argeș, Vrancea.

Conform unui comunicat al  Asociaţiei Forestiere Bucovina, transmis ieri, forestierii din întreaga ţară vor demonstra în faţa Guvernului pentru:

1.     Adoptarea în regim de urgenţă a unor soluţii pentru deblocarea accesului la resursa de masă lemnoasă, criză care afectează întregul sector de exploatare și prelucrare primară a lemnului și industria mobilei şi care a apărut prin preţurile excesive practicate de Romsilva ca preţuri de pornire la licitaţiile de masă lemnoasă.

2.     Modificarea contractului de vânzare cumpărare impus unilateral de RNP și eliminarea clauzelor abuzive ce contravin legislaţiei în vigoare.

3.     Reprogramarea licitaţiilor principale la direcţiile silvice unde s-a adjudecat mai puţin de 50% din volumul oferit la licitaţie, cu preţuri de pornire/de referinţă la nivelul preţurilor de pornire la licitaţie de anul trecut.

4.     Adoptarea de măsuri prin care să fie transparentizată valorificarea și vânzarea masei lemnoase de către RNP.

5.     Interzicerea reţinerii și exploatării fără licitaţie de către RNP a masei lemnoase proprietate publică a statului.

6.     Organizarea licitaţiilor publice cu strigare pentru valorificarea masei lemnoase, eliminarea licitării în plic, pădurea neputându-se  vinde la „loz în plic”.

7.     Acordarea de atribuţii Gărzilor Silvice și în cazul RNP – Romsilva.

8.     Depolitizarea RNP-Romsilva.

9.     Investiţii în drumuri forestiere.

10. Un sistem de urmărire a exploatării legale/trasabilităţii masei lemnoase eficient, bazat pe un sistem de monitorizare integrat  de urmărire a aplicării amenajamentelor silvice/ exploatarea masei lemnoase pe baza de APV-uri legal autorizate/ bune practici privind interzicerea punerii pe piaţă a masei lemnoase fără provenienţă legală (due-dilligence, autoreglementare).

11. Susţinerea unei strategii pentru domeniul forestier, care  să cuprindă:

▪   finanţarea sectorului/alocare echitabilă din PNDR.

▪   strategie de accesibilizare  a fondului forestier.

▪   eliminarea suprareglementării/supraimpozitării sectorului.

▪   strategie de valorificare a masei lemnoase/susţinerea  dezvoltării ramurii industriale a prelucrării lemnului conform principiilor de  valorificare stabilite de Codul Silvic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5.000 de forestieri vor protesta în faţa Guvernului României, săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 1983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
5.000 de forestieri vor protesta în faţa Guvernului României, săptămâna viitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă) Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem.Avem nevoie de:O cană de orez cu bob rotund, 500 ml lapte integral, 50 g unt, 4-5 ouă, 200 g zahăr, o păstaie vanilie sau 4... Citeşte