Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2015 - Anul XX, nr. 135 (5947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Intimidări

Mesaje de ameninţare postate din arest la domiciliu de tânărul judecat pentru că şi-ar fi împuşcat unchiul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul în vârstă de 18 ani din Siliştea-Liteni trimis în judecată pentru că l-ar fi împuşcat pe unchiul său cu o armă artizanală, confecţionată de el, este foarte aproape de a se întoarce în arest preventiv. La exact o săptămână după ce judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au schimbat măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, vineri, 12 iunie, Tribunalul Suceava a admis propunerea procurorului de caz, care a cerut reîncarcerarea lui Săvel Cătălin Ostăcioaie. Motivul ar părea poate banal, însă nu este deloc aşa.

Tânărul avea interdicţia clară de a părăsi domiciliul, unde a fost plasat în arest, însă a fost văzut de mai multe persoane plimbându-se prin sat, cu bicicleta. Se întâmpla chiar la o zi după ce a venit acasă. Având în vedere că soţia şi copiii celui pe care l-ar fi împuşcat sunt la 50 de metri de casa sa, inculpatul a stârnit o stare de panică ce nu putea fi trecută cu vederea de anchetatori.

 

Cum îşi „regretă” fapta tânărul: „Răzbunarea nu o pot opri nici o mie de mascaţi”

O  altă problemă deloc de neglijat este legată de postările pe care tânărul le-a făcut, după ce s-a întors acasă, pe reţeaua de socializare Facebook, pe pagina sa. Pe lângă foarte multe fotografii în care tânărul îşi umflă muşchii, departe de vreo atitudine de regret, pe pagina sa a fost postat şi un colaj foto, însoţit de o manea cu texte ameninţătoare:

“Nici o închisoare nu o să mă potolească”/ „Când mă eliberez o să fiu teroarea voastră”/ „Răzbunarea nu o pot opri nici o mie de mascaţi” sau „Vin acasă şi vă arăt ce mi-am pus în gând”/ „Vă nenorocesc pe toţi şi mă-întorc răzând”, sunt câteva din versurile piesei. În imaginile care însoţesc versurile acesta apare la un moment dat ţinând o bâtă în mână. 

 

Curtea de Apel va lua o decizie finală

Deşi Tribunalul Suceava a decis de vineri înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv, adică încarcerarea efectivă într-o celulă, măsura nu a fost pusă imediat în aplicare. Conform actualelor prevederi ale Codului Penal, inculpatul a avut posibilitatea de a face apel, o decizie finală urmând a fi luată de Curtea de Apel Suceava. Chiar magistraţii de la Curtea de Apel au fost cei care l-au trimis în arest la domiciliu pe tânăr, cu o serie de interdicţii clare. Cea mai importantă era interdicţia de a părăsi domiciliul.

Arestul la domiciliu impune ca inculpatul să nu-şi părăsească perimetrul proprietăţii, însă acesta o poate face oricând, pe riscul său, bineînţeles. Faptul că acesta este practic liber atunci când doreşte a stârnit panica familiei celui ucis, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt vecini, dar şi a martorilor din dosar.  

 

Scenariul unui cumplit omor, conturat de procurori

Din ancheta procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că inculpatul şi-a confecţionat singur o armă dintr-o ţeavă metalică, un arc de la o bicicletă, o bucată de lemn şi diverse şuruburi şi piuliţe. După aproximativ şase luni arma a fost terminată, iar Săvel Cătălin Ostăcioaie a probat-o cu un cartuş de vânătoare original adus din Italia.

Arma avea să fie folosită la crimă pe 20 octombrie 2014, pe fondul unui conflict spontan.

În acea zi, în jurul orei 19.00, Săvel Cătălin Ostăcioaie s-a deplasat cu tatăl său şi cu alţi membri ai familiei la un bar din Siliştea. Au consumat alcool, iar la un moment dat în local a intrat şi Neculai Costache, în vârstă de 47 de ani, vărul tatălui său, care era într-o veche relaţie conflictuală cu familia Ostăcioaie. Anchetatorii au stabilit că Neculai Costache a fost cel care a început scandalul, încercând să-i lovească pe adolescent şi pe tatăl său.

Fapta a fost comisă la scurt timp, după ce adolescentul s-a dus acasă după armă. L-a aşteptat pe Neculai Costache pe un drum din câmp, pe care ştia că acesta se va întoarce acasă de la local, şi l-a împuşcat. Anchetatorii au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată că bărbatul a fost împuşcat de la o distanţă de 2-6 metri, în zona abdomenului. Ulterior a fost şi lovit în zona capului cu ţeava armei.

Tânărul, care la avea vreme era minor, a recunoscut comiterea faptei.  

 

Cum s-a ajuns ca inculpatul să fie trimis în arest la domiciliu

Magistraţii de la Tribunal stabiliseră ca inculpatul să fie condamnat la o pedeapsă de doar 6 ani şi 6 luni de detenţie, însă această pedeapsă a fost anulată de Curtea de Apel Suceava. Practic, procesul se va relua de la zero, iar judecătorii au stabilit că în aceste condiţii inculpatul nu mai poate rămâne în arest preventiv o perioadă atât de îndelungată, înlocuind această măsură cu cea a arestului la domiciliu.

În noile condiţii, măsura arestului la domiciliu a fost însă revocată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesaje de ameninţare postate din arest la domiciliu de tânărul judecat pentru că şi-ar fi împuşcat unchiul.
 Vizualizări articol: 5806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Mesaje de ameninţare postate din arest la domiciliu de tânărul judecat pentru că şi-ar fi împuşcat unchiul4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
(15 iun 2015, 11:26:27
orice om poate sa ameninte pe oricene vrea el ca nul poate opri nimeni.. problema se pune daca poate sa-si duca amenintarile la bun sfarsit, si spun asta ca in satul ala locuieste oameni nu niste tantari sai striveasca el, daca nu isi regleaza comportamentul sar putea sa-i vie cineva da hac si sa-l linisteasca pe vecie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei