Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2015 - Anul XX, nr. 135 (5947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Trei universitari suceveni au primit distincţia de „Profesor Bologna”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute a avut loc, la Timişoara, cea de-a opta ediţie a Galei Profesorului Bologna, festivitate în cadrul căreia au fost premiaţi trei universitari suceveni. Călin Horia Bârleanu, Carmen Năstase şi Adriana Dabija au fost propuşi şi votaţi de studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi, ulterior, evaluaţi de organizatori, pentru ca în final să fie recompensaţi cu distincţia de „Profesor Bolognia”.

Prin acest proiect al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), studenţii îi premiază pe profesorii care le-au marcat studenţia şi care au reuşit să devină modele autentice pentru tinerele generaţii.

Anul acesta, 87 de cadre didactice universitare din întreaga ţară, alese din peste 600 de propuneri făcute de studenţi, au fost distinse cu titlul de „Profesor Bologna”, titlu care certifică faptul că acestea implementează un învăţământ centrat pe nevoile şi interesele studenţilor, că au reuşit să creeze o relaţie specială cu studenţii, că au reuşit să inspire şi să motiveze.

Toţi studenţii au putut să îşi nominalizeze profesorii preferaţi timp de 2 luni pe site-ul www.profitari.ro, prezentând motivele pentru care aceştia sunt deosebiţi şi caracteristicile care îi apropie de profilul „Profesorului Bologna” sau, în limbajul studenţilor, de profilul unui „Prof tare”.

După încheierea nominalizărilor, peste 100 de studenţi evaluatori pregătiţi de ANOSR pentru a recunoaşte „Profesorii Bologna” autentici au participat incognito la cursurile profesorilor nominalizaţi şi le-au luat interviuri acestora şi studenţilor. În urma acestor evaluări, au fost alese 87 de cadre didactice care au fost premiate de studenţi cu distincţia de „Profesor Bologna”, singura care certifică abilităţile didactice ale profesorilor universitari români, aşa cum le văd studenţii.

Din 2007 şi până în prezent, în cadrul Galei „Profesorului Bologna”, au fost premiaţi aproape 40 de profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. În 2014, au primit această distincţie Valentin Popa, Cătălin Prodan,Andreea Cozian şi Constantin Florin Domunci.  

Gala Profesorului Bologna reprezintă singura iniţiativă naţională prin care studenţii îşi evaluează profesorii pentru calităţile lor de dascăli şi îi premiază pe cei mai buni dintre ei. Este un eveniment anual,prin care sunt căutate şi scoase la lumină modelele de profesori universitari care au reuşit să spargă barierele învăţământului clasic şi să îi inspire pe studenţi prin metodele lor inovative de predare şi învăţare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei universitari suceveni au primit distincţia de „Profesor Bologna”.
 Vizualizări articol: 3423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Trei universitari suceveni au primit distincţia de „Profesor Bologna”4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei