Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2015 - Anul XX, nr. 135 (5947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Descoperă tradiţiile

”Iubim Bucovina”, proiect iniţiat de Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul centru comercial inaugurat în municipiul reşedinţă de judeţ, Shopping City Suceava, îţi oferă toate motivele pentru a iubi Bucovina.
În perioada 20-24 iunie, sucevenii şi nu doar ei sunt invitaţi să descopere tradiţiile, meşteşugurile şi frumuseţile naturale ale unui tărâm de poveste, în cadrul unor evenimente speciale organizate în incinta centrului comercial.

Timp de câteva zile, lumea satului bucovinean va prinde viaţă în incinta Shopping City Suceava. Bucovineni iscusiţi, cu poveşti de viaţă încântătoare vor lua parte la o Șezătoare tradiţională, pe parcursul căreia clienţii vor putea să admire îndemânarea şi răbdarea cu care se realizează adevăratele comori incontestabile ale artei populare bucovinene. De la arta ţesutului şi a cusăturilor cu vestitul război de ţesut, confecţionarea costumelor populare cu broderii manuale de mărgele şi până la încondeierea ouălor cu splendide şi simbolice miniaturi geometrice, frumuseţea meşteşugurilor bucovinene va prinde contur în mâinile meşterilor populari. Generaţiile tinere vor avea ocazia de a descoperi o lume inedită, plină de îndeletniciri şi tehnici de lucru nepreţuite pentru cultura românească.

Proiectul ”Iubim Bucovina”, iniţiat de Shopping City Suceava, aduce în faţa sucevenilor o expoziţie inedită de fotografie, suspendată, în cadrul căreia vizitatorii vor avea ocazia de a admira povestea Bucovinei spusă prin imagini surprinse cu măiestrie şi talent de lentila profesionistă a talentaţilor fotografi Mircea Petrariu, Sorin Onişor şi Dorin Sveduneac. De altfel, sâmbătă, 20 iunie, va fi inaugurată şi expoziţia de fotografie ”Bucovina, tărâm de poveste”, aparţinând fotografilor Dorin Sveduneac şi Sorin Onişor, cunoscuţi şi apreciaţi promoteri ai frumuseţilor plaiului bucovinean. Peisaje care te lasă fără suflare, locuri unice şi mai ales bucovineni surprinşi în momente din viaţa obişnuită a satului tradiţional vor stârni cu siguranţă aprecierea şi iubirea pentru Bucovina. În cadrul expoziţiei sucevenii au şansa de a-şi achiziţiona albumul de fotografie ”Bucovina, tărâm de poveste” sau tablourile preferate, ducând acasă o frântură din frumuseţea acestei regiuni de basm.

Specificul şi unicitatea portului bucovinean vor fi puse în valoare prin intermediul simbolului identităţii şi al creativităţii spaţiului românesc, ia românească. Cele mai frumoase ii cu motive bucovinene, vechi de sute de ani şi purtătoare ale unor poveşti de neuitat, vor putea fi admirate în cadrul expoziţiei de ii organizate de IA Bucovina, în incinta Shopping City Suceava.

Duminică, 21 iunie, sucevenii sunt invitaţi să îmbrace ia românească şi să vină la Shopping City Suceava pentru a sărbători împreună Ziua universală a iei. Shopping City Suceava încurajează clienţii să poarte cu mândrie ia românească şi să o introducă în viaţa de zi cu zi. Astfel, toţi cei care vor îmbrăca ia pe parcursul zilei de 21 iunie vor primi instant un voucher de cumpărături de 20 lei, în semn de preţuire pentru gestul şi dorinţa de schimbare de care dau dovadă. În plus, începând cu ora 13:00, toţi cei interesaţi să susţină valorile româneşti sunt aşteptaţi să picteze împreună cea mai mare ie şi să semneze petiţia de includere a iei în patrimoniul UNESCO.

Ia românească merită să fie purtată şi scoasă în evidenţă, aşa încât Shopping City Suceava te invită ca în perioada 15 – 24 iunie să te fotografiezi îmbrăcat în ie şi să participi la concursul ”Fă-ţi un selfie cu mândrie” organizat pe pagina de Facebook a centrului comercial. Mândria celor mai norocoşi purtători de ie va fi răsplătită prin tragere la sorţi, cu o ie românească şi cinci suveniruri oferite de IA Bucovina.

Pentru cei care doresc să-şi achiziţioneze o ie românească, magazinele din Shopping City Suceava s-au pregătit cu oferte speciale pentru numeroase modele de ii moderne, iar meşterii populari vă aşteaptă cu ii tradiţionale, lucrate manual şi cu o valoare incontestabilă.

„Vino la Shopping City Suceava să susţinem împreună tradiţiile bucovinene!”, este îndemnul SCS către toţi cei care iubesc Bucovina şi vor să o descopere şi din prisma tradiţiilor transmise din generaţie în generaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Iubim Bucovina”, proiect iniţiat de Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 1568 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
”Iubim Bucovina”, proiect iniţiat de Shopping City Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei