Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici DSP

Peste 7.400 de decese înregistrate anul trecut, în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 7.400 de decese au fost înregistrate anul trecut, în judeţ, arată ultima statistică întocmită de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în care se precizează că bolile de inimă şi cancerul au făcut cele mai multe victime.

Potrivit raportului, în 2014, în judeţ s-au înregistrat 7.427 de decese, dintre care 6.025 numai prin tumori maligne cu diverse localizări şi afecţiuni cardiovasculare, ceea ce înseamnă că în fiecare zi câte 17 suceveni au murit din cauza acestor boli. Evidenţele DSP consemnează pentru anul trecut 1.342 de decese provocate de cancer, în 137 de cazuri la nivelul stomacului, 234 la nivelul traheii şi bronhiilor, 68 la nivelul prostatei, 63 la nivelul sânilor, 55 la nivelul colului uterin. Alte 4.683 de decese s-au produs pe fondul bolilor de inimă, după cum urmează: hipertensiune arterială - 450, infarct miocardic - 473, alte forme de cardiopatie ischemică – 1.207, cord pulmonar cronic - 119, boli cerebro-vasculare – 1.205 (restul până la 4.683 de decese au fost provocate de alte boli ale aparatului circulator decât cele menţionate).

În 2014, traumatismele şi otrăvirile, bolile aparatului digestiv (ficat şi stomac), urmate de afecţiunile pulmonare ocupă celelalte locuri din topul bolilor de care mor sucevenii, mai arată raportul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

 

358 de decese prin traumatisme şi otrăviri, în 2014

Astfel, locul trei în statistica întocmită de DSP este ocupat de traumatisme şi otrăviri, cu 358 de decese în total. Pe locul patru în topul bolilor care îi omoară pe suceveni se situează afecţiunile digestive, cu 332 de decese, printre care 153 au fost cauzate de ciroze, şapte de hepatite cronice, iar 12 de ulcer. Pe locul cinci în statistica Direcţiei de Sănătate Publică Suceava se află bolile aparatului respirator, cu 249 de decese (dintre afecţiunile respiratorii care au făcut cele mai multe victime în 2014 se numără pneumonia şi bronhopneumopatia obstructivă cronică, cu 114 şi respectiv 110 decese).

 

Nouă suceveni, ucişi de tulburările mintale şi de comportament

În 2014, din totalul deceselor, 89 au fost provocate de bolile aparatului genito-urinar, arată acelaşi raport, în timp ce 120 au fost cauzate de bolile infecţioase şi parazitare, printre care se numără şi tuberculoza (33 din cele 120 de decese au fost cauzate de TBC). În acelaşi timp, câte trei decese au fost cauzate de tumori benigne şi de boli ale sângelui, 26 - de boli endocrine şi de nutriţie (dintre care 25 de diabetul zaharat), nouă - de tulburări mintale şi de comportament, 71 - de boli ale sistemului nervos, şapte - de boli articulare şi musculare, iar unul - de boli ale pielii şi ţesutului celular subcutanat.

Alte 41 de decese s-au produs la femei în preajma naşterii, în timp ce opt au fost provocate de malformaţii. În 86 din totalul deceselor înregistrate în 2014 nu s-a putut stabili cauza, precizează evidenţele DSP.

Din totalul de 7.427 de decese consemnate în judeţ anul trecut, 4.243 au fost consemnate la domiciliu, 1.247 la spital şi 206 în alte părţi. De asemenea, 5.696 de decese au fost înregistrate la persoanele de 65 de ani şi peste.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.400 de decese înregistrate anul trecut, în judeţ.
 Vizualizări articol: 1393 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 7.400 de decese înregistrate anul trecut, în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte