Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nemulţumire

PNL acuză PSD că-şi arogă paternitatea extinderii „Urgenţelor” de la Spitalul "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul judeţean PNL dr. Cristian Irimie şi-a exprimat, ieri, nemulţumirea, că paternitatea proiectului de extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava ar fi asumată de vreun partid, deoarece este vorba despre un proiect colectiv. Referirea a fost la PSD Suceava, care prin consilierii săi municipali a anunţat, recent, că susţine ca şi Consiliul Local Suceava să participe financiar la lucrări.

„Consider că e deplasat să spui că un proiect îţi aparţine, când de fapt nu este aşa. Extinderea UPU nu este o iniţiativă a vreunui partid, este una colectivă, care nu s-a putut finanţa până acum”, a declarat, în conferinţă de presă, dr. Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. El a fost secondat de fostul său coleg de partid din PDL, actual consilier local independent, medicul urgentist Liviu Cîrlan. Doctorul Cîrlan şi-a explicat prezenţa la sediul partidului din care a demisionat în baza Ordonanţei „Dragnea” prin aceea că pentru alocarea de fonduri este nevoie ca majoritatea consilierilor municipali să-şi dea votul, astfel că el face lobby la PNL.

„Acum sunt consilier independent, dar am avut întotdeauna o relaţie de prietenie cu cei din PDL. Am plecat pentru că aşa am considerat eu. Cred că cel mai bine mi se potriveşte să fiu independent. Pentru UPU e nevoie de finanţare şi de majoritate în Consiliul Local; ca să primim fonduri e nevoie de susţinere din partea tuturor”, a afirmat dr. Cîrlan.

Întrebat dacă are îndoieli că directorul medical al spitalului, care este şi consilier local PSD, dr. Tiberius Brădăţan, ar susţine proiectul, dr. Cîrlan a răspuns că este sigur că acesta va vota „pentru”.

Dr. Cîrlan a argumentat necesitatea extinderii UPU, arătând că numărul de pacienţi care ajung la singura unitate de acest tip din judeţul Suceava este în continuă creştere, la fel ca şi complexitatea cazurilor. Anul trecut, în UPU au fost consultaţi 87.047 de pacienţi, comparativ cu 2002, când au fost 56.000 de pacienţi. Cei doi medici au arătat că 20-30% dintre cei care s-au adresat au venit pur şi simplu pentru o consultaţie sau nu au avut o urgenţă reală, dar toţi au fost văzuţi de medicii urgentişti pentru că în această secţie nimeni nu poate fi refuzat, indiferent dacă este sau nu asigurat medical.

 

Aparatură şi echipamente medicale de un milion de euro, prevăzute pentru modernizarea UPU

Modelul adoptat pentru extindere a fost preluat şi adaptat după secţia UPU etalon în România, cea de la Tg. Mureş. Dotările cu care va fi prevăzută secţia după ce va fi modernizată includ aparatură şi echipamente de un milion de euro. Printre acestea, un computer tomograf performant destinat doar urgenţelor, un aparat de radiologie digitală cu imagine care să fie transmisă online medicilor din UPU, un nou ecograf Doppler şi o linie de endoscopie gastrică. Toate acestea vor conduce la scurtarea timpului necesar pentru investigaţie, la diagnosticare şi intervenţie mai rapide.

Dr. Irimie a reamintit că Spitalul de Urgenţă din Suceava va fi una dintre cele două instituţii spitaliceşti judeţene care vor primi în acest an, de la Academia de Ştiinţe Medicale, un angiograf performant, în cadrul unui proiect de cercetare derulat în parteneriat.

„Este un aparat foarte scump şi care nu implică fonduri de la spital. Avem pregătită infrastructura, avem specialişti şi sperăm să facem lucruri bune cu el. E o realizare deosebită a colectivului de conducere şi a medicilor direct implicaţi în cercetare şi credem că va spori gradul de competitivitate pe piaţa medicală a spitalului judeţean”, a declarat dr. Irimie.

El a mai spus că „spitalul serveşte populaţia indiferent de cultură, religie sau apartenenţă  politică”, iar investiţiile în ceea ce se vede acum au început în 2009 şi au continuat „datorită unui program coerent de dezvoltare a spitalului”. „Sperăm ca la orice nivel problema spitalului să nu fie pusă politic”, a mai declarat dr. Cristian Irimie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL acuză PSD că-şi arogă paternitatea extinderii „Urgenţelor” de la Spitalul "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava.
 Vizualizări articol: 2005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
PNL acuză PSD că-şi arogă paternitatea extinderii „Urgenţelor” de la Spitalul "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Serios? trimis de
(28 ian 2015, 11:27:12
da' ce a fost vreodata cand PSD nu si-a arogat meritele pentru un prouect care nu a fost initiata de ei.....?

Astia de la PSD sunt atat de nesimtiti ca ar fi in stare sa spuna ca ei au infiintat spitalul ca institutie ....... ca in mandatul lor s-a facut modernizarea spitalului....

tin sa va aduc aminte ca in m,andatul de presedinte al Cj a lui Marza ....... cand te duceai la spital puteai sa spui ca te duci la moarte sigura...... holurile alea inguste si murdare, mizeria care era acolo...... puterai sa zici ca esti la portile iadului!
2.   Dupa cum ma asteptam...... trimis de
(28 ian 2015, 11:31:41
dupa cum ma asteptam, "domnii" de la Psd iar se lauda cu munca altuia , eu vreau sa-i intreb :

Domnilor Nechifor si Dontu (liderii Psd Suceava) ia spuneti cumva

1. parcarea subterana din Suceava e tot meritul dvs ( ca asa va mai laudati cu ea)
2. centura ocolitoare tot proiectul dvs ( ca nici dupa 3 ani nu ati reusit sa o terminati)
3. etc

din ce stiu singurul proiect inceput de dvs si terminat cu brio e GROAPA DE GUNOI DE PE MESTECANIS ..... si repet poate n-ati inteles ........ GROAPA DE GUNOI DE PE MESTECANIS ........ adica o groapa de gunoi in mijlocul padurii ..... si sa nu spuneti ca nu e asa ca imi aduc aminte exact expresia idioata a domnului ministru " nimeni in drum" de la mediu cand a fost intrebat de GROAPA DE GUNOI DE PE MESTECANIS!
3.   Am uitat trimis de
(28 ian 2015, 11:33:52
exista un proiect care vad ca merge bine pana acuma ...... conturile grase ale liderilor PSD Suceava, alea din care domnul dontu si-a permis sa cumpere un apartament cu 5 (CINCI) camere in buricul targului!
Felicitari domnule Dontu ...... un proiect realizat de dumneavoastra!!!!!!!!!!!!!
4.   Ciuliti urechile! chiar v o r b e s t e... trimis de
(28 ian 2015, 14:58:12
Waw ! Dl. cirlan care se zice ca este doftor...VORBESTE!
INCREDIBIL! ...chiar vorbeste si... articuleaza si ...cuvintele.
SENZATIONAL !
daaa, asa este doftore. cel mai bine vi se potriveste sa fiti in-de-pen-dent. dar ce descoperire domnule!
si inca independent cu simpatii! si simpatii politice, nu alta! ce sa mai zici... curat murdar domnule !

daaaa...cam de cand este tovarasul cirlan sef la UPU? nu cumva a-nceput sa deschida gura cam tarzior?
daca era un manager PE BUNE, UPU Sv arata acum mult mai modernizata si cu un spatiu locativ cel puti de 2 ori mai mare.
PT.CA OCAZII... AU FOST DESTULE IN ULTIMII 6 ANI !!!

tare-mi suna in cap expresiile autentice romanesti CIRLANU si CIOLANU, INTERESU POARTA FESU ! (nu fesele, daaa?) totusi, stati linistit domnu doftor ca nu e nimic adevarat ci sunt doar eu care sufar de auzenii...

dvs. sunteti de fapt un MANAGER EFICIENT, care nu dati bine doar in poza ci stiti sa si vorbiti si inca repede si elevat si stiti s-o dati si asaa...adica ARGUMENTAT.

totusi, vazandu-va live, la sediul PNL, n-am inteles de ce dr. irimie statea pe scaun linistit, in timp ce dvs. PENDULATI SI VA ROTEATI stanga-dreapta pe scaun in timp ce...SENZATIONAL...VORBEATI.
V-AU PUS CUMVA CEVA SUB SCAUN PRIETENII PE CARE-I SIMPATIZATI?

sau era unu care incerca sa va dea jos de pe scaun, in caz ca n-ati fi marturisit toaNta simpatia si obedienta unui INDEPENDENT fata de mana care l-a hranit?
curat-murdar domnule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte