Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Costuri

Universitatea Suceava vrea să păstreze valoarea taxelor pentru cazarea în cămin în anul universitar următor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru anul universitar 2015-2016, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vrea să menţină valoarea taxelor de cazare în căminele instituţiei la nivelul celor din acest an academic.

Declaraţia îi aparţine rectorului instituţiei, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a precizat că aceste taxe vor fi discutate în Senatul USV, în circa două săptămâni, însă intenţia conducerii USV este aceea de a nu majora cuantumul lor. Ultima majorare a fost făcută în anul universitar 2012-2013.

Astfel, în anul universitar următor, studenţii vor plăti taxe de cazare similare anului de studiu în curs, cuprinse între 90 şi 360 de lei lunar, în funcţie de cămin şi de facilităţile pe care acesta le oferă, tarifele incluzând plata utilităţilor, a cablului TV şi a internetului.

Studenţii bugetaţi vor lăsa lunar la casieria instituţiei sume ceva mai mici, în vreme ce studenţii care nu au prins un loc subvenţionat de la bugetul de stat vor plăti preţuri ceva mai piperate.

 

Cât costă cazarea în campusul USV ?

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în administrare cinci cămine studenţeşti, însă căminul din corpul N, de pe strada Universităţii, este rezervat studenţilor Erasmus şi oficialităţilor.

Pentru cazarea în campus, cel mai mic tarif - 90 de lei - va fi achitat de studenţii care ocupă un loc finanţat de la bugetul de stat, care au părinţi cadre didactice şi care vor fi cazaţi în căminul nr. 1 (cameră cu patru locuri). Tot în C1, studenţii care învaţă pe un loc finanţat de stat vor trebui să scoată din buzunare 140 de lei, în vreme ce studenţii la cu taxă vor trebui să achite o factură lunară de 270 de lei. 

Căminul 1, pentru fete, este amenajat cu camere de câte patru locuri şi grup sanitar comun. Duşurile sunt, de asemenea, comune, reabilitate însă, mobilierul din cameră este nou, iar în clădire sunt amenajate mai multe oficii de preparare a hranei, dotate cu aragaz şi cu plită.

Pentru Căminul 2 din campus preţurile se situează între 190 de lei lunar (cei la fără taxă) şi 330 de lei (cei la cu taxă).

Căminul 2, pentru băieţi, dispune de camere cu trei sau patru paturi, grup sanitar propriu şi duşuri separate la fiecare apartament. Mobilierul din camere este nou, fiecare cameră este dotată cu televizor şi frigider.

Căminul 3 este mixt şiare amenajate camere cu două locuri şi cu grup sanitar propriu, tarifele fiind de 160 de lei (studenţi bugetaţi cu părinţi cadre didactice), 210 lei (studenţi bugetaţi), 300 de lei (studenţii nebugetaţi, cu părinţi cadre didactice) şi 350 de lei (studenţii cu taxă).

Căminul 4, mixt, are camere cu două sau trei paturi, cu grup sanitar propriu, acesta fiind cel mai modern cămin al USV. Pentru camerele cu trei paturi, studenţii la fără taxă vor plăti 210 lei lunar, iar cei la cu taxă vor achita 350 de lei. Pentru o cameră cu două locuri, preţul creşte cu 10 lei.

Studenţii cu părinţi cadre didactice beneficiază de o reducere consistentă la taxa pentru cazare numai dacă fac dovada că părintele este cadru didactic. Studenţii în această situaţie sunt nevoiţi să prezinte adeverinţe în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava vrea să păstreze valoarea taxelor pentru cazarea în cămin în anul universitar următor.
 Vizualizări articol: 2334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Universitatea Suceava vrea să păstreze valoarea taxelor pentru cazarea în cămin în anul universitar următor2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte