Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 ian 2015 - Anul XX, nr. 21 (5833)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Aşteptând-o pe Simona!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După primul set pierdut cu 6-4 de Simona în faţa Makarovei, la întrebarea legitimă dacă macar o va bate în setul doi, am primit un răspuns afirmativ: da, Makarova bate în setul doi! Nu ştiu ce-ar mai fi de spus despre înfrângerea atât de drastică a Simonei. După atâtea zile în care am răsucit fusele orare, parcă eram şi noi anesteziaţi. Dar adevărul tot durea: fata în care ne pusesem atâtea speranţe era pulverizată cu 6-0 în setul secund! Imposibil să nu facem comparaţie cu Irina Begu, care s-a revoltat în meciul cu Bouchard, condusă fiind cu 6-1, 3-0. Până chiar să ajungă la acest scor, Simona îşi crease suficiente şanse de relansa meciul, conducând în destule game-uri, dar fără să reuşească să le închidă. Apoi, în disperare de cauză, a apelat la scurte, executate perfect (4 puncte din 4 încercări), dar acest tip de lovitură este doar una auxiliară. E bine s-o ai, dar singură nu-ţi câştigă meciul. Dinu Pescariu era considerat la vremea sa cel mai bun din ATP la scurte, dar asta nu l-a ajutat să depăşească statutul de jucător mediocru. Şi nici Janowicz, actualul specialist, nu-şi oferă decât un avantaj limitat, în cadrul unor jocuri echilibrate în care luptă cu mijloace clasice.

Supărător mi se pare doar modul în care a pierdut Simona, căci a ne imagina că va câştiga trofeul era dovada unui optimism exagerat. Prea multe jucătoare par forţe dezlănţuite ale naturii, în frunte cu Şarapova (Bouchard a câştigat doar cu un game mai mult decât Simona, dar fără break). Rusoaica mi se pare chiar şi peste Serena în acest moment. Revenind la Simona, aş fi mulţumit dacă ar urma măcar traseul lui Na Li, o altă jucătoare scundă creditată multă vreme cu potenţial de Slam, dar care a reuşit acest lucru abia la 29 de ani, cu o singură recidivă la 32!

Parcă ne-a mai consolat faptul că şi Nadal poate încasa o „lăptăreasă” (0-6), cu ocazia asta Berdych adăugându-se şi el pe lista aceea restrânsă de care pomeneam data trecută, de învingători ai tuturor componenţilor Big Four. Deocamdată, în aşteptarea Simonei, nevoia noastră de eroi ar putea să fie satisfăcută de Florin Mergea, învingător, alături de englezul Inglot, al legendarilor fraţi Bryan, deţinători a 16 Slam-uri la dublu! Pe el l-am susţinut în confruntarea cu Horia Tecău de astăzi, la 4 dimineaţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşteptând-o pe Simona!.
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Aşteptând-o pe Simona!5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Șuba” sau Salată rusească cu scrumbie afumată Nu știu cum se face dar, auzind vorbindu-se olteneşte, gândul îmi fuge imediat la prietenul Ion Cernei, jurnalist basarabean şi un pătimaş căutator al adevărulu. Pe vremea podurilor de flor, o localitate din Basarabia, numită... Citeşte